There was an error in this gadget

Sunday, December 26, 2010

:: aku masih dara ::

Salam 1 Malaysia suma..

Mula2 tempek pic tiket dulu..cam besa la..hehe..


1st skali nak ucap special thankz tuk kak illianahidayah coz blanja tgk aku masih dara..nnt blanja lagi yer..hikhik! Niat d ati nak tgk buah ati si ariel zafrel..tp tgk2 aku tak bodoh dah tak dak..hancus hatiku..hukhuk..hantu kak limah balik umah pun tak dak..aiseh!! so,no choice.. aku masih dara..tgk triller bleh tahan bez..

Kawan2 aku dah tgk blom?? kpd yg dah tgk,pa pendapat u ol?? bez x??

Klu dari spuluh stars,aku bg half la..5 stars..juz my opinion..mybe xkena jiwa kot..jalan cita yg slow..xda climax..aa..aa..tkut la nak komen lebih2,..kang xpasai2 kena saman..huhu..
klu u ol nak tau bez ka x,p la tgk sndri yer..xmo la cita kat cni..nnt xseprais..hakhak!

Ha,da benda yg buat aku tensyen time dalam panggung 2..sebelah aku ni da sepasang kapel..sbelah aku si pompuan..mybe dia tkut aku ngorat bf dia kot if duk sblh aku..xkisah lah..aku lg slesa if pompun kat sbelah..yg si awek ni,pantang muncul ASYRAF MUSLIM, "ensemnya!! ensemnya!!"..Adeh!! aku tau la hang 2 minat dia, tapi takkan la doblas kali muka dia muncul kat screen 2,doblas kali hang nak sebut benda yg sama?? stress betoi aku!!

moral of da story, sila hormat orang kat sebelah semasa di dalam panggung..sekian terima kasih..

*pesanan buat WIRA WIRA MALAYSIA yang bakal menentang indonesia,smoga kjayaan mngiringi anda..sangat2 berbangga dengan anda*


Sunday, December 12, 2010

:: Akhirnya!! ::


Salam 1 Malaysia suma..

Akhirnya..kini pasti..ku merasai cinta nan suci.. *ini adalah lirik lagu Anita Sarawak*.. Terpampangnya post kali ni bukan nak cita pasal Anita Sarawak tapi nak cita yang AKHIRNYA aku berjaya tengok ngangkung!! hahaha..tahniah kepada diri sendri..sebagai bukti aku sempat bergedik gedik snap pic kat poster.. *xdapat bergambar dgn plakon,dgn poster pun jadi la..haha*

Ni plak lagi 1 bukti..hehe..

Bleh kira dengan jari la orang kat dalam panggung 2..maklum la org dah layan cita len, yg aku ni baru tergedik2 p tgk..harus la brapa kerat ja org kan..haha..
Citanya not bad..klakar n byk scene terkejut..pergh!! bleh sakit jantung aku di buatnya...pas 2 aku rasa dengaq sora aku ja dok gelak gelak n menjerit jerit..siap melatah lagi tu..haha..xkisah la..bukannya org kenai aku pun..lalalalaaa~


Pas 2 xtau nak p mana,lepak2 kat menara los staq..skodeng2 org dating..kutuk2 ckit.. *xkena dekat diri sndri bleh la kutuk kan..hehe*..tgk la pic aku kat atas 2..btapa gembiranya dapat lepak kat manara..abis terpampang lubang idung yg xbrapa mancung 2..hahaha~

Pasni nak layan aku tak bodoh plak..tapi xtau lg bila..huhu..xsabaqnya nak tgk ariel Zafrel!! byk fedback yg aku dgr cita ni mmg bez!! berbaloi melabur di panggung2 berdekatan..so,apa tggu lagi?? jom serbu ramai2!! nak ajak aku pn boleh.... =)

Wednesday, December 8, 2010

:: Ariel Zafrel ::


Salam 1 Malaysia semua..

U ol kenai x ARIEL ZAFREL??
Ok,da yg kenai,da yg x..
camna klu aku tny..."u ol kenai x ARIEL PETERPAN??"
x kenai jugak?? ala,u ol xpyah buat muka suci la..buat2 xkenai plak..hakhak!
Ok stop2..aku bukan nak cita psal ARIEL PETERPORN, eh salah..ARIEL PETERPAN..klu aku cita pasal dia,xpsal2 kena hentam plak blog aku ni..*budget mcm da org nak baca kan..haha*

Aku nak story pasal si jejaka kacak yg dah mencuri ati aku..kli ni bukan football player lagi tau..buat pertama kalinya..hahaha..ala,bukan slalu aku minat artis ni..xsalah kan?? tp football player ttp no1 la..hehe~

Firstly tepek pic dia dulu..baru la bleh tunjuk kekacakan beliau ni..


Kacak kan?? lalalaa~ ha,da yg macam dah nak kenai 2..
ok,xpa..aku tepek lagi sketul..

Kenyit mata plak..aoww!!! hahaha~

Aku mula kenai beliau ni time beliau blakon cita DURJA NINGSUN..dalam cita 2 beliau pegang watak ALIF..1st time tgk aku dah mcm "smartny mamat ni..plakon baru ka?"
Xtau la pa yg mnyebabkan aku tertarik sgt kat beliau ni..mybe stail dia or body yg agak ketul2 even kurus ja or xtau la..senang cita aku mmg bkenan la ngn beliau ni..

beliau yg sebelah kiri ye..

Ni plak pic beliau dalam cita AKU XBODOH..beliau yg pegang watak as SUDIN..tgh men kat panggung skang ni..klu u ol nak bkenalan bleh la p tgk..aku pun xtgk lg..xberkesempatan nak tgk..klu xsempat nnt, aku tggu cd cetak rompak ja la..bleh tgk byk2 kali..haha..tp klu tgk kat panggung lg bez kan? tgk muka kacak ni kat skrin besaq..haha..

Ari 2 aku da tgk the making of cita ni..bez gak..part si ariel ni tumbuk2..perghhh!! smart abis lah!! mmg lelaki sejati lah!! gentle, macho n sewaktu dgnnya lah!!
Eh,Cop!! cop!! bukan aku ni suka bad boy..laki laki yg ganaz2,kaki pukul ni..kang xpasal2 skali ngn aku kena pukul..tp klu dpt bf yg pndai bab pukul2 ni ok jgk kan? rasa save ckit..bayangkan la one day kita kena kcau ngn segroup mamat2 yg ntah pa2..n den bf kita mai n blasah mamat2 tu tuk save kita..aoww!! romantik kan?? mcm drama!! hahaha~

Ni pic dari poster aku xbodoh..beliau yg pakai baju itam 2..u ol jgn lupa p tgk tau cita ni..*tlg promot ckit*

Oppss,lupa nak ckp..umoq si ariel ni sama ngn aku..peace~


Tuesday, December 7, 2010

:: cincin..merah..shopping ::

Salam 1 Malaysia!! Hye smua!! =)

Cantik x cincin ni?? hehe.. *sila abaikan jari jemari aku yg xcukup runcing 2*
Dengan tersarungnya cincin ni maknanya aku dah kena cop..so,xbleh la nak gedik2 macam zaman single mingle dulu kan..kena blajaq setia..bak kata KrissDayanti, Cobalah untuk setia!! hahaha..
Okeh!! Stop2!! cukup2 brangan ckit2..mana da aku btunang ke hapa lg..bli sndri ja la..hehehe..saja menggedik gedik..

Jlan2 + shopping..ingat nak window shopping ja..tp besa la pmpn kan..even aku ni bukan la jenis hantu shopping sgt..tp bila dah bkenan n duwet da kat tangan 2,rembat gak la..haha..
Ni lagi 1 yg aku sempat rembat...

Cantik x?? aku pn agak pelik ni..smenjak dua menjak ni,aku pantang tgk baju kale merah..mst prasaan nak beli 2 bkobar2..dug dag dug dag ja dlm dada ni..mau xmau,terpaksa la bli..baru la tenang ckit..hehehe..so kwn2, ajak la aku kuaq..mau rasmi baju baru ni..hakhak!

Eh,lupa lak nak gtau aku shopping kat mana kan..
em,kat cni la aku shopping menghabiskan ujung minggu..

..Hatnyai..
tgk,aku pkai tudung pun dah mcm org thai dah..haha..nak rush punya psl la ni..
Nampak cam kaya ja kan aku ni..smp ke hatnyai menghabiskan ujung minggu..haha..
ok2..aku tipu..sebenarnya kat cni ja..

Padang Besar, Perlis..
Shopping2 n den balik..xbleh lama2..kang xda duwet plak nak topup nnt..huhu..
ni lah muka2 team shopping..haha..kiri 2 kak aku n yg tengah 2 my kezen..

Skian saja tuk kali ni..rasa blur lah dah lama x mengarang..rasa buruk gila ayat..ahahaha..


Tuesday, September 28, 2010

:: hepi besday!! ::


Ehem! ehem! salam smua..

Hepi besday!! hmm..besday sapa ea?? besday sapa lg klu bukan diri sendri..hehe..meh nyanyi ramai2 tuk aku..

Hepi besday to me..
Hepi besday to me..
Hepi besday to nurul nasriati..
hepi besday to me...
(clap..clap..clap..hehehe)

okeh bersempena dgn umur 22 taun ni,aku dan la gedik2 bergambar pas klas td.. oppss lupa lak nak story..aku skang da kat Penang Skill Development Center (PSDC) sitting 4 Biotechnology Entrepreneur Special Training (BeST) program..bleh klik di sini tuk tgk we ol punya fesbuk..or jenguk kat biotech corp punya sesawang tuk maklumat lanjut..malas la nak cita..hehe..
hmm..layan ja la pic2 aku yg berumur 22 taun ni dgn tema payung..layannnn~~

yg ni possing ayu ckit..konon2ny matured la..


yg ni xbrapa nak ayu ckit..


yg ni..em,xtau la..haha

camna?? camna?? da prubahan x?? hahaha..xda kan?? still mcm dulu gak..kebudak budakkan..eceli risau gak ni..camna nak kawen klu still camna budak2 lg? bleh ka? camna klu dah da anak nnt?? hahaha..haisyh,gatai betoi..keja pun xlg..hehehe..

ha,lupa plak..tuan punya badan yg tlg snap pic ni suh mention tuk kredit 4 beliau..so,tuk memenuhi permintaan beliau,aku nak ucapkan thankz to cik shida coz tlg snap2 yer..hikhikhik!

pas penat2 possing, kawan2 aka housemate aku ni pun cbuk suh snap pic dey ol..aku pn layan ja la..kang majuk plak..hehe..ni la muka2 sbahagian housemate aku..



camna nak matured kan klu housemate pun x matured??
lalalalaa~


Monday, September 27, 2010

:: raya n renion SMKAS n SMKP ::

salam 1 Malaysia buat smua..eceli entry kali memang dah basi abis la..tp xkira la,nak post gak..haha..kli ni aku nak buat klainan ckit..xmo membebel banyak2..nak letak gambaq banyak2 even aku ambik masa 2 ari nak uplod photo 2 3 ketui ni..hampeh sehampeh hampehnya!!! plz la celcom kasi laju ckit aku nya brodband ni..tau la aku xbayaq lagi pun..hehehe...gambaq2 kli ni plak hny terdapat dalam blog..dalam fb xda yer kwn2...

Raya 2 :
akad nikah Syafiqah Asna n rnion SMKAS batch 4...tahniah yer piqah..akhirnya wakil pendang menang!! haha..pasni wakil mana plak yer nak kwen? hehe..bez sgt2 dapat jmpa kawan2 yg dah dekat 7 taun xjumpa!! segan pn da..takut gak if masing2 dah xkenai aku..huhu..
sorry la yer aku terpaksa balik awai..bukan xsuka u ol, tp takut nak drive lewat2 sorg2..anyway u ol mmg bez lah!! nnt buat rnion lg jgn jumpa ajak tau..nak join!!

ni piqah n husband dia yg jugak exSMKAS

aku yg nyibuk duk sblah pngantin..ambik berkat..mana tau pasni turn aku plak..hikhik!


baru smpai tp dan lg duk possing2..tgh jalan pun boleh..hakhak!


kami yg makan kat dalam umah


ni plak yg makan kat luaq


raya ke 4:
rnion with exSMKP SPM 05..bez2..even ramai aku xkenai..haha..sory yer..maklum la 2 taun ja kan kita bersama..da yg knai muka tp xigt nama..tp kira ok la coz aku still lg igt klasmate aku..hehehe..bt kat kfc pendang..em,layan ja la..

ni pic suma yg mai ari 2


aku n mariah


sbahagian daripada kami


pas 2 raya umah cikgu rohani (klu xsilap aku)..dan lagi possing2 sbb cam cantik ja ruang tamu dia..hahaha..


bersama tuan umah (berdiri kiri)

skian saja post yg dah lama tertangguh ni..rega rasa..fuhh!!!!

Tuesday, September 21, 2010

:: gedik ka?? tak kan?? ::

Selamat Hari Raya!! bleh wish lagi kan? kan? ala,syawal xabis lg..hehe..

okeh,bukan nak cita pasal ari raya..pasal 2 next post la..nnt aku letak pic banyak2.. *da ka org nak tgk? ala,xkisah la* hehe..bukan jugak nak update pasal diri sendri..yg 2 pun nanti..sabaq ye,sabaq..hehe..

U ol kenai x Faizal Abu Bakar aka sepet?? kenai?? x?? okeh,mesti da yg kenai n da yg x kan? aku pun xpenah sebut pasal nama tersebut b4 ni..len la klu aku cakap pasak shahir AF8..mst suma kenai kan?? xpayah nak introduce lg.. to u ol yg xkenai,beliau ni salah sorang player bola kedah..hehe..klu nak kenai lebih dekat,sila google yer kawan2..malas nak cita panjang2..

Hmm..pa kena mngena beliau ni dgn aku ea smp aku cbuk2 duk introduce pasal dia?? sepupu?? jiran?? bf?? ofcoz la bukan bf..sebenarnya beliau xda kena mngena pun ngan aku..aku ja da kena mngena dgn dia coz aku ni 1 of his fanatic fans..fanatic ka?? em,da la ckit2..hehe..tp xda la fanatic sampai tahap nak p peluk cium beliau..beh kawal lagi ni..

Tadi aku godek2 la fb,cari fb beliau ni..last2 jumpa gak..belek2..wah!! ramai giler frendz dia..4816 org KOT!! *beza la ngn aku yg juz 427 org ni* pas 2 aku pun try la nasib dengan meng'add' beliau.. adess!! full la plak..kecewa btl..huhuhu..di sebabkan aku ni pulun ckit,aku pun sent la msg kat inbox beliau..hehe..

aku : adess!! frendz dah penuh la plak..xbleh nak add..fans group xda ka?
*camni la bunyi msg aku*

7 minit pas 2 tiba da msg masuk dalam my inbox.. dug!! dag!! dug!! dag!! dengan prasaan berdebarny,aku pun buka..

sepet : xpa biaq sya add kamoo..

Argghhhh!! aku cam dah sparuh histeria!! *xhisteria lagi* exsaited gila aku..sampai berlari2 d dalam umah *okeh2 yg 2 tipu ja*..bayangkan la org yg kita minat tiba2 respon, mesti la teruja kan? hehehe..pas 2 aku pun gedik2 balas..

aku : oh,ya ka..thankz! anyway im one of ur fans..
tahniah dpt skor smlm..even seri ja..huhu..n hepi belated besday.. =)

pas 2 dia balas blk..skali ngn frendz req...awww!! suka2!!

sepet : hehe tq ya..

eeee!!! swett2!! sukanya!! friendly betul la dengan pminat...x sombong macam sorang player 2 *nama di rahsiakan*..aku add pun xmau prove..x friendly lgsg *padan la aku pun slalu xprove org..hehe*

kpd faizal abu bakar aka sepet..
thankz coz mlayan pminat awk yg ntah pa2 sorg ni..jgn marah yer coz sy dah publish msg kita kat cni.. *budget mcm dia nak baca la kan..haha* smoga dapat bawak blk piala Malaysia ke kedah smula..amin~

Gedik ka klu buat cam ni?? x kan?? kan?? hehe


Friday, July 30, 2010

:: 3x happy ::


byk kan aku hepi? hehe..okeh2..nak cita satu2 event cita ni dah basi..tp nak tlis gak..hahaha!

~tanggal 25 July 2010~
Seperti yg smua dah maklum,my konvocation day!! wah,bez sgt2..so,dgn ini scara rasminya aku dah memegang title BACHELOR OF SCIENCE (ANALYTICAL & ENVIRONMENTAL CHEMISTRY)..tamat sudah pengajianku..syok2! haha..pointer xyah ckp la..bkn gempak gedebabom pn..ckup2 makan ja..malu ah nak ckp..ckup la ckp 2nd class upper..Alhamdulillah.. in future masih blur2 lg..nak sambung ke nak keja eh? ati cakap lebih kpd nak smbung..tapi 2 la..malas plak nak isi segala macam hal 2..pas 2 nak kena blk UMT plak mntak cop lec suma..adusss! ssh 2..nak keja pn ssh..kan bez klu petik jari ja.."tap! tap!" dah dpt keja..pa2 pun wish me da bez 4 my future..ok? =)
ha,untuk pngetahuan u ol suma,ari 2 jgk adalah ari besday my abah..


hepi besday abah!! muah3x!! pandai kan UMT plih tarikh..kira ni adiah buat abah la..ni ja yg mampu..maklum la anak abah ni x keja lg..hehe..smoga abah ceria2 sll..even besday abah,tp abah yg blanja..abah xkisah kan? hikhik..


~tanggal 28 July 2010~
ni la tarikh yg dah lama aku tunggu2..berdebar2 seh..ckit lg nak kena Parkinson..post sblm ni aku mntak u ol doakan tuk aku kan? so kpd yg blom tau 2, sbnarny aku da test JPJ..eh2,bkn aku yg test JPJ 2..tp JPJ 2 yg test aku..hehe..mmg agak cuak sbb ni 1st time kot..baru nak ambik lesen moto keta..dah tua2 baru nk ambik kan? haha..xkisah la..jnji ambik kan? kan? kan? lgpun bknny tua sgt..baru awl 20an..relex ar..

sesi 1:test moto
aku dapat no 8..fuhhh! kira ok la..awal2 2..xda la aku bdebar sgt tgk2 org nnt..
no 1 : lepas.. (ok lg ni)
no 2 : jatuh titi (time ni aku mmg cuak gla..bleh ka aku nnt? dah dekat sbulan x prektis ni..)
no 3 : pass..
no 4 n stusnya : pass..
no 8 : ha,aku la 2..baca doa..tiup kiri kanan..Fuhh!! Alhamdulillah..lepas gak..abis la 1 seksa..pas ni xda la aku jd minah rempit yg mngumpul surat saman lg..haha..btul xtipu..stakat ni aku dah 2x kena sman..tp time skolah dulu la..jgn xtau,aku p skolah rempit..bjuang demi mnuntut ilmu la knon2ny..haha..nsib la dulu2 xda smpai heret ke balai..stakat bg surat cinta ja..pas 2 mntak autograph..klu x,mau abah ngamuk keja duk jmput aku kat balai..haha..

sesi 2 : test keta
skali lg dpat no 8. tp kli ni xda la sebedebar test moto..mungkin sbb pg 2 dah penat berdebar kot..mgkin jgk aku tau keta 2 xkan terbalik cam moto..klu terbalik gak aku rasa aku la student plg hebat kat c2..mgkin jgk ckgu yg mngajar aku 2 pn malu nak ngaku anak murid..silap2 dia trus brenti jd ckgu driving..haha..
bhgian 1: bkit, parking, 3 pnjuru..
pass..time jmp JPJ nak ambik borang, dia ckap "sy nampak awak dri pg td lagi..sbb awk pkai baju kning..dri jauh dah bleh nampak..bt elok2 jln raya nnt"..pas 2 aku tgk skeliling..btl la..aku sorang ja yg pkai baju kaler mnonjol gla..rasa mcm glow in da dark! hahaha..hampes btl la JPJ ni..xyah la tegur..kan aku dah malu..sriyes beb! bknnya aku sngaja..aku pn men blasah ja..so,kpd kwn2,sila jgn pkai baju yg kaler2 camni yer..nnt anda akan malu cam aku..hehe..
bhgian 2: jalan raya..
sumanya berjalan lancar..mujur la jln xcbuk..so, im pass..hehehe..
dgn ini aku nak umumkan bhwa no 8 adalah no bertuah aku..i like sbb sama ngn no jersi oezil..player germany yg kacak 2..hikhik!


okeh, dah abis dah 3 brita hepy..
1 : my convocation
2 : pass moto
3 : pass keta

hepy2 jgk..tp da 1 benda yg buat aku rasa ckit terkilan.. ecceli, aku pny harapan nak grad dlm keadaan xda gduh dgn sapa2..nak baik dgn suma org..xnak smpn pn bnda2 yg xbez ni..tp pa nak bt kan klu org 2 dah xbleh nak maafkan kita? hmm..

kpd kau yg anggap aku musuh kau~
aku tau kau xkan baca pun bebelan aku ni..sbb aku rasa kau xtau pn aku da blog..tp xtau la klu kau tau..bknny pa, aku nak ckp trus dgn kau pun,kau dah xbleh nak tgk muka aku kan? apatah lg nak dgr explain aku.. hmm,aku pn xtau eh nak ckp camna dgn kau..kau pn tau pa mslh kita..suma org salahkan aku..not fair kan?? pdahal sebaliknya......aku bkn nak salahkan kau..bkn jgk nak ckp aku btl..di mata suma org aku yg salah..ye! aku yg salah..tp it doesn't mean aku ni suka menkan prasaan org..ati xbleh d paksa kan? cam 2 gak aku xbleh nak pksa ati kau maafkan aku..kau mntk aku maafkan kau..kau xnak mati dlm keadaan org xmaafkan kau..tp kau sndri xbleh maafkan aku..camna klu aku yg p dulu? hmm..kita dah besaq kan..bleh pk..xpyh la nak pk cam bdk2..
mcm2 aku dgr cita psl aku..ckp aku ni plygirl la..suka kuar dgn laki nu,laki ni..suka tkar2 bf..bila aku risik2,kau yg ckp..sumpah time 2 mmg aku stress..smp pnh blk kg sbb nak tenang2..bygkan org yg xpnh ckp ngn kau tb2 chat ckp kau mcm2..pa kau rasa?? hmm..klu btl aku ni pmpn cam2,sila tunjuk bukti...d cni aku nak ckap yg aku still lg dgn bf aku..xda tkar2..kau pn tau aku nak laki camna kan? skang aku dah jmp n aku bhgia..
lastly aku nak mntak spy kau bleh maafkan aku..lupakan bnda yg lepas..bknny bdk2 lg nak gduh sbb bnda2 gini..aku bknny ego xmau tgur kau..tp bl tringat yg kau ckp xbleh nak tgk muka aku,so aku lupakan ja hasrat aku 2..hopefully if da rnion kos ka nnt kita akn still kwn mcm dl.. =)

"kita xbleh buat smua org suka kita sbb kita pun xsuka smua org..kan?"

Tuesday, July 27, 2010

:: tolong yer kawan-kawan ::

salam suma..

xmau membebel panjang2..juz nak mintak kawan2 tolong doakan yg da bez tuk aku esk..plz..pray dat everythng will be fine..soo nervous..tolong yer kawan2..smoga Tuhan membalas jasa baik u ol..amin..~~ =)

Friday, July 23, 2010

:: sorry sayang..xprasan ::

Salam semua...

Oh,ari ni duk bilik sorang2..mana rumate suma?? dey ol kuaq mlawat bandaraya pesisir air..malas nak join sbb aku tgh tggu kedatangan keluarga tercinta..klu aku ikut,takut nanti blik lambat plak..pas 2 fmly aku smpai, aku plak xdak..p mronggeng mana hala..ish,macam derhaka kan? haha..

boring seh sorang2 ni..rasa cian kat diri sndiri pun da..macam xdak kawan..haha..

Ha,time ni la kan nak bermanja2 dengan blog yg dah lama ditinggalkan..cian kau yer blog..so,belek2 pa yg patut..tukar cna tukar cni..edit cna edit..tadaa~ jadilah blog yang sbegini rupa..tetap buruk kan? hahaha! aku bukanny pandai nak buat segala mak nenek ni..kira okeh la neh!!

Belek pny belek,baru prasan da pesanan dari cik ainilavia bertarikh 10 jul 10 kat ruangan chat.. Oh,sory syg..xprasan..dah lama xbelek blog..sll post2 pas 2 trus kuaq..xdan nak belek2 + jalan2 melawat kengkawan d alam maya..ok2..ari ni aku akan langsaikan utang aku 2 yang dah berabad lamanya 2..hehehe~

Sebenarnya aku telah di'award'kan oleh cik ainilavia ni..awardnya adalah......


sat-sat..nak buang habuk2 dah segala sawang yg dah menempatkan diri ni..

fuhhh!!!

.

.

fuhhhh!!

.

.

okeh!! tarraaa...~~

1. Anda mesti memberi pujian kepada pemberi 'award' ini.

wah2..kena puji ke? beres2..stakat nak puji2, bodek2 ni no hal lah! hehe..okeh,cik ainilavia ni aku knal time matrik dulu..rumate kpd kosmate aku..xsangka plak jodoh berkekalan sampai UMT neh..haha..em,beliau ni cantik..da 1 benda yg aku nak cakap kat beliau..kau ni pandai mekap lah! aku jelez tau..nnt bila2 free ajarkan aku bleh? bleh? hehe~


2. Sila beri 'award' kepada 10 'blogger' yang lain.

ha,part ni yg masalah ni..em,bg kat suma follower la bleh? ambik la..ambik la..tengah murah ati ni...hehe~


3. Anda mesti beritahu kepada 10 blogger ni

ha,part ni pun masalh gak..camna eh? arghhh! *buat2 tensyen*


4. Bagaimana anda boleh di gelar 'blog' yang 'Best and Great'?

hahaha! yg ni aku xtau..musykil gak ni..em,mungkin perlu tnya cik ainilavia kita..mungkin...mungkin...mungkin...


Done!!! harap puas ati ye..sory lambat bg respon..hehehe~


Friday, July 16, 2010

:: pemain terkacak WC10 ::


Salam 1 Malaysia buat smua.. =)

oh,skang ni trasa malas plak nak menggedik..mybe pngaruh skeliling kot..ye lah kat umah keja gaduh ngn adik2 ja..bila time nak menggedik kan? skill menggedik pun hampir pupus di telan masa neh..so,im back 2 asal..hahaha!

wc10..dah lama abis kan? tp aku baru tergedik2 nak bt entry pasal ni..hehe..biaq la..dah time ni ja aku rasa rajin nak mngarang sgala macam hal ni..nak kata cbuk 2 xda la..sbb rutin hrian aku spanjang bergelar penganggur ni

:: bangun pagi kemas umah..pas 2 masak tuk lunch..dah siap suma,tgk tv plak..klu dah xda cita nak tgk,tdoq lah..ptg plak p kolam mmancing..lepak2 kat cna smp maghrib..mlm plak tgk tv smp dah xda cita, den tdoq ::

cam 2 la rutin hrian aku slama dua bulan stengah kat umah ni..tp xda plak aku rasa boring..plik2..hehe..

em,klu dah tgk bola, mst usya player skali kan? xkan nak usya jabulani 2..apa barang..haha..tp kan,nama jabulani 2 bez lah ckap kau!! kalah nama player2 suma..hahaha.. dah,terlanjur aku usya player2 ni so aku nak snaraikan

"PEMAIN TERKACAK WC10"

tempat pertama jatuh kepada................
*trum..tum..tu..tum....tom...trum..dram..*
player brazil yg memakai jersi 10
KAKA

*yg blakang tu yer kawan2..bukan yg depan..harap maklum*

dear kaka,
kau tau x kau ni sangat kacak? tau x? hah? ke kau buat2 xtau? klu kau btl2 xtau,plz take note..aku dah gtau ni..awat aku tak pernah prasan kau sblm ni? aku prasan pun time kau kena kad merah..pas 2 aku kata dalam hati, "ensemnya mamat ni"..kau mesti bangga kan? pasni aku syorkan kau jadi pelakon klu kau dah xmen bola lagi..sbb aku tgk muka kau pun dah macam plakon dah cuma bakat tu aku xpasti la..haha..even kau kacak,da 1 benda yg aku xsuka psl kau..kau ni panas baran lah!! ckit2 nak ngamok..emo lebih lah! relex ah..klu cool 2 lagi la macho..tp klu kau marah pun aku ttp nampak kau kacak..kau buat la mimik camna pun..muka herot ka, mulut tenganga ka, muka letih, marah..kau tetap kacak..ksimpulanny aku nak gtau,kau mmg kacak..tahniah dapat memenangi ati aku wc kali ni..



okeh!! pemenang tempat ke 2 pula...
*trum..tum..tu..tum....tom...trum..dram..*
player germany yg memakai jersi 11
MIROSLAV KLOSE

*ini adalah larian rama-rama*

sayangku klose..
kau tau kau dah tua kan? bguslah klu kau dah sedar diri..tp jangan risau kau tetap kacak di mata aku..aku rasa sbb kau la aku xprasan kwujudan kaka slama ni..kau jgn sedih sbb kau dah jatuh no 2..sblm ni kau sntiasa no 1 d ati aku..sejak wc02 lagi..time 2 aku baru nak bjinak-jinak dalam dnia perbolaan ni..sbb kau jgk la aku pilih germany as my fav team even team kau xpenah menang pun spanjang aku jadi pminat stia ni..kcewa btl aku bila team kau kalah..sdih btl aku bila tgk kau sedih..kau patut berbangga tu!! pasni kau mgkin dah xmen next wc,euro xtau la..pa2 pun aku doakan smoga kau success slalu..



tempat ke 3 pula jatuh kepada
*trum..tum..tu..tum....tom...trum..dram..*
player germany yg memakai jersi 8
MESUT OZIL

*peluh2 pun tetap kacak*

ozil sayangku....
1st skali aku nak tanya kau..nama kau ozil or oezil?? aku pening sbb jersi kau kdang2 ozil..kadang oezil..kau buat aku konfius..aku nak cakap kat kau,aku suka mata kau..mata kuyu cam org ngantuk..taste aku la 2!! kau patut bangga da mata cam 2 sbb klu kau rasa nak ngorat aku, aku akan suka..xda la kau btepuk sbelah tangan..aku suka tgk kau maen..low profile ja..macam baddrol bakhtiar..kau kenal x? klu kau xkenal, aku nak kenalkan..beliau 2 pmain malaysia n kedah..aku suka beliau macam aku suka kau..bila aku dapat tau kau sll baca Quran b4 game,aku lg suka..klu kau kwen dgn aku,mst kau bleh bimbing aku kan? doaku smoga kau bleh bwk germany juara wc n euro nnt..amin~



pemain terkacak wc10 tempat ke 4 adalah
*trum..tum..tu..tum....tom...trum..dram..*
skali lagi pemain germany yg memakai jersi 16
PHILIPP LAHM

*jugak kapten germany*

lahm syg...
kau ni kcik2 cili padi..tahniah la kau berjaya jadi kapten muda2 ni..pas 2 dapat bwk team kau smp dapat no 3..tp kau xmen masa last game 2..kau xsihat kan? cian kau..mesti kau sedih..tp xpa,next time kau maen lagi..aku tgk kau ni da d mana2..tau la kau kcik..senang nak lari..laju ja..kau byk cipta pluang tuk team kau..tahniah tuk kau skali lg..kenapa kau kwen awl sgt?? kcewa btl aku bila baca paper kmarin yg kau baru kawen..xpa la,smoga kau bhgia n smoga kau dapat jadi kapten lagi..tp jgn brebut dgn ballack tau,bincang leklok k?


ha,2 ja pmain kacak dalam ati aku..suka? xsuka? stuju? xstuju?u ol pnya pasal la..ada aku kisah? x..x..jujur aku xkisah..aku pny pasal la..carta aku kan..haha.. apsal rmai player germany? sbb aku skong germny..so,dey ol ja yg aku igt..hehe.. Cristiano ronaldo?? sorry..aku xrasa dia kacak..lalalalaaa~

last skali ucapan khas buat pmain yg aku kagumi..
THOMAS MUELLER

*skang pkai jersi 13*

mueller ku..
aku bangga dgn kau..muda2 lagi kau dah dapat kasut mas..pas 2 dapat anugrah pmain muda terbaik lg..kau ptt bangga jadi diri kau..pasni kau pecah rekod ronaldo plak eh..aku akan sntiasa skong kau..aku tgk kau pun macam baddrol bakhtiar..knl x? klu kau xkenal,kau tnya ozil..aku dah kenalkan tadi..em,aku pun dah blur skang..xtau nak tulis pa lg..skit kpala pun da mngadap laptop dari pg tadi..lastly aku doakan kau bleh juarakan germany sblm aku bersara dalam bidang pnyokong pembolaan ni..

Monday, June 14, 2010

:: sgt sakit ati,ok!! ::

Selamat datang ke blog i..hahaha.. *gedik btl*

Oh.oh!! i rasa sangat sakit ati..rasa cam nak pusing 1 kampung ja sbgai tanda protes..tp nnt org ingt i gila plak..abis la saham i..mesti dah xda org nak..pas 2 i jadi anak dara tua..oh,tidak!! tidak!! i xbleh trima itu..haha..

Semalam i bukan main semangat lg mau tgk 1st game team fav i, Germany vs Australia.. dah lama dah ni i tggu..game kul 2.30 am..i xnak la tdo kjap..tkut xterbangun..so,tuk isi masa terluang, i men fb,tgk tv..eh,i ni jenis pnakut ckit tau..hehe..so,adik lelaki i la jadi mangsa..i suruh dia teman i..mlm sblm 2 i tgk sorg2 ja..pas 2 mcm2 la i pk..last2 i tertido ja kat depan tv 2 smp abis game..haha!!

Masa yg d tunggu tlh tiba..smangat i pun berkobar2 neh! Sepak mula pun bermula..tb2..
"pluppp"..i pun dah macam..OMG!! OMG!! umah i BLACKOUT!! Oh,gram btl!! dalam byk2 malam,mlm 2 gak nak blackout!! xpa2..i pun masuk blk..nak tido jap smentara da letrik smula..i xtutup suis lampu blk i..nanti bl dah da letrik bleh la i sambung tgk kan? kan?.. tengah i sedap2 tido 2,tb2 dah da letrik..i pun capai hs nak tgk jam..4.22 am!! Of coz la game baru abis.. i macam dah kelu..hilang kata2..Arghh!!! punah harapan dan impian i...dgn prasaan kecewa dan sakit ati, i pun tdo...

Tepat kul 6.02 am i dapat msg dari maxis..cam besa la, gtau results suma game.."FT :GER 4-0 AUS" menang besar!! sedihnya i xdapat tengok..sob!! sob!! sakit ati btl kan?? so,terpaksa la i tengok ulangan ja..dapat la i tgk pmain fav i yg kacak 2, KLOSE score tuk 2nd gol..

Pesanan kepada kakak2 n abang2 kat TNB 2, plz3x jgn la blackout time game germany..nnt i sakit ati lg..klu game Portugal xpa la sbb i anti Portugal..hahaha.. *jgn marah ye pnyokong2 portugal*


Friday, June 4, 2010

:: pertandingan memancing, Germany dan lelaki kacak ::

Salam 1 Malaysia buat smua..!!

wah2..bunyi mcm ceria ja i kan? hahaha..mmg i tgh ceria ni..knp? i pun xtau..hehe..okeh,kita lupakan post smalam,kita bkk lembaran baru..so,meh senyum dgn i smua.. =)

sbelum i trus ke tajuk asal,i nak luahkan prasaan ckit..gram betul dgn seseorang yg mcm sengaja nak cari psl dgn i ni..macam hepi ja dgn status "its complicated" i ni..xtau la pa yg dia xpuas ati..dari dulu lg asyik nak buat i sakit ati ja..org mcm ni pun da..haisyh!! suka ati i la kan nak buat status apa pn..bukannya i kacau dia pun..masalah percintaan dia pun i ambik tau..so,xpyh la nak nyibuk psl i kan? kdg2 2 i rasa cam nyesal plak penah bkawan baik dgn si beliau ni...talam 2 muka yg sgt licik!! huh!!

okeh! berbalik kepada tajuk asal..pa kaitannya pertandingan memancing, germany n lelaki kacak?? mungkin hdiah bg pertandingan memancing 2 adalah tket tuk p south africa tgk game germany n d cna bleh jumpa rmai lelaki kacak!! oh,tidak2..xmungkin la dey ol 2 nak sdiakan hdiah sdemikian rupa..lebih baik bg i ja..dah lama i tringin nak jmpa player germany 2..bleh snap2 pic..wah,beznya!!

Ari 2 i kuar g alor star dgn adik i..teman dia bli buku..balik 2 singgah jap kat farmasi pendang..i malas nak masuk,tggu kat luar ja..pas 2 i tringat sesuatu!! kat kdai letrik ujung cna da lelaki kcak! hahaha..i pun trus la usya..nsib i memang baek la ari 2..mamat 2 tgh borak2 dgn kawan dia kat luar..dapat la i mntap wajah bliau..haha..then mcm mana ntah,nsib i xbrapa baik,bleh plak i terpijak ekzos moto..sakit 2 xpayah ckp la..tp nsib la kena kat tumit..so,xda la teruk sgt..time 2 i rasa cam nak saman ja mamat 2..sbb dia la i jadi camni..tp bleh ka i saman cam 2..nnti mst mamat 2 akan prasan ensem kan?? tp xpa la sbb dia mmg ensem..hehehe..

Balik 2 i p tengok pertandingan memancing..sempena deman world cup ni i pkai la baju germany yg kakak i beli 2..*thankz sis..im bery2 like it..luv u muah2!!*..em,xda yg mnarik sgt smp la time blik..da 1 geng mamat2 kacak naek myvi putih telah mnarik perhatian i..oh,sbenarnya kreta dey ol 2 yg buat i tertarik..haha..ms dey ol blk 2 salah sorangny telah buang kertas smbil buat isyarat koling2..pas 2 i rasa laen dah..sbb kertas 2 pun cam lipat2 elok ja..xkan buang smpah nak lipat elok2 kan? pas dey ol blah,i pun p la ambik kertas 2..btl la tkaan i,da no tel beserta nama..*spatutnya sdiakan la no akaun bank skali..xpun cek ke..baru la i tertarik..haha*..oh,tp i xambik no 2 sbb i xtau d tujukan tuk sapa..tuk i ke, adik i ke, mak cik yg bwk anak ke, spupu i yg jaga gerai ke..so,nak fair, we ol buang ja..fair kan?? haha..kpd lelaki luar cna *terutama lelaki kacak* xyah la guna taktik ni..xberkesan pny..pa kata klu u ol bagi ja hs beserta line nama u ol..pas 2 u ol cakap camni "ambik la hs ni,nnt i kol u..i bagi skali postpaid,tiap2 bln i bayar"..sure u ol akan dapat bkenalan..*klu kapel 2 xbrani jamin la..hehe*..slamat mencuba!!!


Wednesday, June 2, 2010

:: saya harap awak baca ::


em,mlm ni igt nak post benda2 yg mnyeronokkan..dah lama tak update kan..tp bila bkk ja akaun fb,sumanya ilang..ntah la..bl tgk kat my profile juz "in relationship"..ok...

its mean awak dah tukar status awk..jd trus ja sy bkk profile awk.."its complicated"..sy xtau..knp sy mesti sdih..knp sy mst mnangis..knp sy msti ilang moOd..sgguh sy xtau..pdahal sy yg mntak awk tukar..sy ckp sy xbleh nak tkar..line slow..tp bl awk tkar................................

Sungguh sy sgt2 sdih skng..mungkin sy masih berharap akan bebaik smula bila sy tgk status sy "in relationship with abdul rahman ali", sy tau yg sy msih lg ada hrapan..msih bleh berharap dpt mcm dulu..mungkin sbb 2 sy sedih...

Jujur dari sudut ati sy..sy masih cntakan awk..sygkan awk..susah sy nak trima suma ni..pa yg sy ckp 2 sumanya sbb sy mrh,awk..awk pun ckp still cinta,syg..tp knp perlu berpisah klu da cnta? knp perlu bergaduh..sy xtau mna silapny..xtau pa mslh kita..

Sy xtau nak ckap pa..sy xtau pa yg sy mrepek..sy xtau..sy xtau...sy ckp dgn awk sy ok..ntah la..kdg2 sy rasa kuat..sy rasa sy bleh idup pun tnpa awk..tp kdg2 sy rasa cam ilang arah tuju..dunia kosong...

lastly,sy nak tau siapa sy d ati awk..still gf awk or skadar sorg kwn biasa...klu msih syg,bg pluang tuk perbaiki keadaan..klu skadar kwn,jgn ggu sy lg..bg sy masa n ruang tuk accept suma ni..n sy nak awk tau yg sy msih sygkan hbungan kita...

Monday, May 24, 2010

:: mayat warga emas ditemui di terusan ::

KAMPUNG KERKAU - Sangkaan ahli keluarga bahawa ayah mereka pergi kerja terjawab setelah mayat ayah mereka dijumpai di dalam sungai terusan mada Guar Kepayang bersama motosikal yang ditunggang mangsa. (sumber:sinar harian)

ni cita btl2 ni..bkn main2..klu xcaya,u ol bleh cek kat sinar harian-25/5..*kg i ni bkn femes cam kg mawi..so,stakat sinar harian ja yg bleh masuk..hehe*

Eceli i tau brita ni masa i otw nak anta Mar kat Shahab..dia nak blk Penang..masa otw 2, abah i dapat panggilan dari seseorang..xtau la sapa..mls nak tny..lgpun mcm la i knal suma kwn2 abah i kan? i mcm dah pelik dah masa abah i jawab kol 2..len mcm ja bunyi..mcm da yg xkena..so,i tnya la.."pasaipa abah??" n den dia jwb "ada org jatuh sungai"..Innalillah *smoga roh beliau di cucuri rahmat..amin*

Pas anta Mar,trus blk..xsabar dah ni nak p tempat kjadian..*besa la..i kan bz body..haha*.. masa otw blk 2 abah i cbuk ja msg2 n kol2 org nu la..org ni la..story psl bnda ni..bwk keta pun xbrapa nak fokus..takut gak i time 2..Dah dekat nak sampai 2 we ol follow blakang BOMBA..tp pas 2 we ol masuk jalan short cut..bomba 2 plak jln trus..

Sampai ja kat tempat kejadian, i tengok rmai giler org kat c2..eceli i ada ambik pic tempat kjadian guna hs buruk i ni..tp laptop i xbleh detect hs i plak..so,xdapat la i nak uplod pic 2..we ol sampai 2 dalam pkul6 ptg..time 2 mangsa dah jumpa..da terbaring kat tepi sungai..tgh tunggu trak polis..so, i sempat la p tgk..*siap sempat lg brangan2 jd ahli forensic time 2..hehe*..tp i dapat tengok kaki ja la..sbb mayat 2 dah di tutup..i pun xbrani nak tgk kseluruhan sbenarnya..hehe..*2 pun brangan nak jadi ahli forensic..haha*

dalam 5 minit cam 2, trak polis pun sampai n dalam 5 mnt pas 2 plak,bomba sampai..haisyh,lambat btl bomba 2..2 la,sapa suruh xikut we ol kan?..klu x,mesti dah sampai awl..hehe

pa yg i tau,mangsa di percayai jatuh dalam pkul 11 pg..tp ptg 2 baru la org prasan..2 pun sbb anak2 mangsa ternampak slipar mangsa dalam sungai masa tengah cari mangsa. Eceli ni bkn kjadian 1st kat kg i tau..dah byk kali dah..tp kli ni ja i p tempat kjadian..org tua2 kat kg i pcaya yg sungai kat cni keras..'makan' org..xtau la sjauh mana kbenaran kan..yg pastinya i dah agak fobia nak bwk moto..mencegah lebih baik dari merawat kan? hehehe..

Lastly i nak ucapkan takziah buat keluarga mangsa terutamanya kat anak bongsu beliau,Zuraidah *kawan i masa skolah rendah dulu*..

Al-Fatihah buat mangsa...


Friday, May 21, 2010

:: en3 tuk eiji and skali lagi tuk awk ::


1st nak gtau yg i skang kat kedah..baru ja smpai pagi td..tp malam ni i berteman tau..ex-rumate i tido cni..so,i nak ucap slamat datang kpd MARDHIAH ke kg i yang aman dan damai ni..nnt i bawak u mlawat sawah padi kat cni eh? u ol yg tringin nak ktenangan, bleh la datang kg i..sure u ol xkan nyesal..hehehe...

Ok, trus ke tajuk asal,i nak cakap sumthing kat EIJI (geng karok)
Dear eiji..
Td aku dapat kol dari seseorang..time aku kuar jemput mar..aku ingat da orang nak tawar keja tuk aku..tp slah rupanya..nak tau sapa??
caller: ni nas kan? ni mak atiqah ni..
aku: mak atiqah mana eh? *dalam ati blur2..bl masa plak aku da mak nama atiqah?*
caller: dulu penah datang kL kan?
aku: haah.. *aku rasa xda plak aku bg no sesapa masa kat kL dulu..mak cik ni bkenan nak ambik aku jd mnantu ke??..cuak abis dah ni..kelu pun da*
caller: ni mak atiqah la..eiji..
aku: oh,mak eiji..*malas la nak taip sume perbualan*
hahaha..time 2 aku rasa cam nak gelak guling2..camna la aku leh lupa nama hg eiji..lg 1 aku igtkan mak atiqah..rupanya mak kpd atiqah..hahaha..
http://emo.huhiho.com
mak hg kol aku sbb dia ckp kol hg xangkat..hg mrajuk dgn dia ka? hehe..risau btl dia..aku plak xbleh nak tlg..mcm la aku dgn hg skng kan? hmm,aku harap time ni hg dah kol mak hg blk..rndu btl ngn crita2 mak hg.. =)

okeh,skang tuk awk versi ke 2..hehe
Dear awk..
hmm..sy pning la dgn awk ni..sblm ni ckp len..skng ckp len..awk yg dah xnak kwn dgn sy..sy hormat kptusan awk..so,sy jauhkan diri dari awk..skng awk ckp..
"time dah hepy...lupelah **** kan?"
awk bt sy pninglah..sy igt sy dah bt tindakan yg btul..tp len plak awk pk..jujur sy ckap,sy xda niat pun nak lupa awk..sy suka kwn dgn awk..sy senang kwn dgn awk..peninglah..bleh x awk gtau pa yg awk nak? pa yg perlu sy bt..supaya awk xpk -ve tntang sy..sedihlah awk cakap sy cam 2..huhuhu..
Sory sgt2..awk trasa sbb sy xgtau awk sy blk kdh kan? bkn sy xnak gtau..tp mcm sy ckap sblm ni,sy hrmat kptusan awk..i think dat awk dah xnak tau pun psl sy..sbb 2 sy rasa xperlu nak gtau awk..
lastly skali lg sy nak ckp, sy hargai persahabatan kita..awk baik n ntah la..complicated kan?..klu awk bc ni,sy harap awk dapat jwb suma teka teki yg awk tggl..
http://emo.huhiho.com

ok lah..mau tidur sudah..slamat malam suma..
http://emo.huhiho.com

Wednesday, May 19, 2010

:: 5 hari di UMT ::


Tik..tok..tik..tok.. *bnyi jam dulu2*.. eceli i tgh coundown nak blk kedah malam ni..pas 2 gedik i pun dtg la..nak sedih2 plak..nyampah tol..kan? kan? klu i duk kedah,sedih plak nak blk ganu. i pun xpham..

kat umah nnt mst i kena byak sabar dgn brodband i yg terhegeh2 panjat line..maklum la kat umah i gprs ja..duk kg katakan..pas 2 mesti i akan menghadapi sindrom mls on9 lg..xpa2,nnt i ayat2 ckit abang2 kat celcom 2..suh dey ol letak 3G kat kg i..agak2 dey ol akan tergoda dgn i x? hahaha.. *prasan ja lbih ko 2..*

ish,sayang plak nak tggl line yg mcm F1 ni..nak downlod lagu pun laju ja..2 yg i sedih nak blk 2.. *alasan xbleh blah ja kan?* ..hehe..

5 ari kat umt ni i dapat byk pngalaman giler..plg xbleh lupa bila we ol nyorok dalam loker..sbb we ol duk hostel scara haram je..hehe.. *sory yer abg2 n kak2 pjabat hostel* .. bl dengar ja org cek hostel,mula la glabah..sorok kasut suma, masuk dlm loker, sembunyi blakang pintu..haha..tringat blk zaman duk hostel skolah dulu..camni la..we ol duk 5 org kat blk 2 org..2 org daftar n lg 3 duk scara haram..so,we all kongsi duit la tuk byar sewa blk ni..sempit 2 memang la..tp blasah ja..nak save duit pny psal..semak 2 xpyah ckp la..haha..pas 2 we ol buat blk air cam blk air sndri..tggl sgala mcm kat dalam 2..sabun, pencuci muka..mst org2 kat umah ni tensyen dgn we ol kan?..lantak la..hahaha.. *jahat btl*

sempena i dah nak blk mlm ni, i nak ucapkan selamat mnyiapkan thesis bt kwn2 yg len..klu dgr org pjabat hostel bg salam, relex dl..jgn masuk loker lg..tggu dey ol ketuk pintu dulu..haha..n lastly nak ckp, bez la duk dgn u ol..dapat gosip2.. *nama pun pmpuan* heee~

saja ja nak tempek pic kat datran shahbandar masa i muda remaja dl


:: susahnya nak paham lelaki ::



skang kita bersiaran dari UMT tercinta..1st of ol i nak gtau yang laptop i dah ok..so,bleh la i berkarya dengan senang ati..ye lah,sbelum ni i terpaksa curi2 laptop kak tuk on9..on9 pun kejap2 ja..nak update blog n berblog walking pun xsempat {d tambah dgn line brodband kat umah cam siput b**i}..

xtau nak mrepek pa kali ni..cuma nak cakap pasal lelaki..org cakap pmpn ssh nak pham.tp i rasa llk lg susah kot..haisyh!! sapa stuju dgn i?? xpyah bt pa2..hehe~

td da org cakap kat i..
"bf sendri pun nas xbleh nak paham.."
xphm la knp beliau tersebut cakap macam 2..i pun pning ni..so,i assume yg lelaki ni ssh nak paham..bleh x cam 2?? hee~ byk benda buat i pning ni..byk persoalan..so i nak buat surat tuk beliau ni..

Dear lelaki tersebut..
1st skali sy nak ckp kat awk yg sy suka kwn dgn awk..sy harap sgt kita still bleh kwn..tp macam ssh kan? xpa la..sy akn hrgai brapa mggu kita kwn ni..
tp sy xpuas ati la..awk byk tggl tnda tny dalam kpala otak sy ni..awk tau x? ke awk bt2 xtau..ye la,bl sy tny,awk diam..haisyh! xphm btl..jwb ja la..bkn ssh pn soklan sy 2..
awk ckp sy len kat luar..awk xphm sy..sy pun nak ckp kat awk,awk pun len kat luar n sy xphm awk..tp pa2 pun sy suka la kwn dgn awk..pas 2 sy nak ckp yg awk ni da bakat dlm nasihat2 ni..awk sedar x?? klu awk xsedar,sy nak sedarkan awk la..
thankz tuk awk coz dah byk bg smangat kat sy time sy down gler2 dulu..dah bg sy smangat smula..klu x,mau bunuh diri gak sy time 2..sy sgt2 hargai..
pesanan terakhir awk..
"jaga la bf nas elok2.."
of coz la..awk pun tau camna sy syg dia kan??
hmmm..skng awk cam nak jauh diri dari sy..xpa la..sy trima..sy xkan ggu awak lg..
tp klu sy da prob lg,sy cari awk bleh?? hehehe~ tp sy sdih gak la..time sy ssah awk da,time sy dah bhgia,awk plak hilang..cam xbez la..sy ni mcm xmngenang budi plak..huhu..
persoalan terakhir awk tggl yg blom terjawab...knp awk mcm dah xnak kwn?? knp awk ckp kcewa?? sy tny awk xjwb..xphm la awk ni...ikut suka awk la..pning sy nak pk..
lg1 sy nak gtau awk,sy ni mmg kdg2 blur ckit..kdg2 la..lurus pun da gak..so,awk xpyh la nak kias2 dgn sy..sy xphm pun..kang sy bt ksimpulan sndri yg xbtl camna? cntohnya sy pk awk ni penjenayah yg plg d khendaki polis..sbb 2 awk nak lari dri sy..awk tkut sy report polis..ha,kan ssh klu cam 2..hahaha..
lastly..nice 2 know u..

ok dah abis..tp i pun xtau pa yg i mrepek sbenarnya..hahaha..spanjang i kat umt ni,i rndu sgt3x kat geng karok..rindu mau g karok smp 3 pg..guling2 kat pntai..bekfes kat kfc,mcd..mcm2 lg la..so,i nak letak pic geng karok la kli ni..time last we ol kuar sama2..berguling2 kat batu buruk..tp eiji xda la..sori yer eiji..huhu

comel kan we ol?? lalalaa~

Thursday, May 6, 2010

:: aku wanita biasa ::


cuba tuk jadi sorang yang tabah..kuat..tuk beberapa ari ni..
lupakan semua..ceriakan hidup..
namun terpaksa akur dengan prasaan sendiri..
air mata ni tumpah lagi..
kerana awak..seorang lelaki..

~aku wanita biasa~

Wednesday, May 5, 2010

:: ada apa dengan AF8?? ::

Wah!! wah!! kali ni kasi kontrobesi ckit...ada apa dengan AF8??? Yang pastinya xda i sbb i bukannya p audition pun..klu p pun blom tentu lagi dapat kan? ntah2 i peserta 1st kena tendang kuaq..ish malu 2!! mana i nak letak muka i yg cun ni klu jadi cam 2?? em,mungkin i patut letak kat germany..untung2 bleh jumpa m.ballack!! wah best 2..lagi untung klu i dapat laki mat saleh plak..mau anak2 i comel2 neh..maklum la baka baekk..hahaha..ok,i saja melalut sbb terbawa2 dgn kempen piala dnia 2010..tidak sabar sudah..team i of coz la germany.. =)

i da 1 rahsia nak gitau u ol ni..tp u ol jgn gelak tau..janji?? ok..sbenarnya i tringin gak nak join reality tv ni..hehe..tp i xda cnfident diri la..sbb 2 i xpnah lg join mana2 audition reality tv..so,i hanya mampu brangan ja la..

Ish,banyak dah membebel ni..pasal tajuk xcakap lg.. Akademi Fantasia 8 atau AF8..i rasa kali ni sambutan xmacam dulu..masa kat hostel dulu pun brapa kerat ja yg tgk..bleh bilang dgn jari..mybe sbb dah byk sgt dah..org pun dah boring nak tgk..i d antara org yg xsuka af8 ni..dah xminat apsal i nak cbuk2 post psl af8?? nak cita pa kan?? heran x?? heran?? i mmg nak bg u ol heran..hehe

Hahaha..eceli sejak balik umah ni i dah mula layan af..ye la dah xda cita pa..lagipun family i layan..so,i pun layan je la..lama2 tersangkut la plak..not bad la..xda la truk mcm i sangka dulu..bila dah tersangkut 2,of coz la i da pelajar pilihan kalbu kan..klu u ol nak tau,i sokong....
tarraaaaa....!!!!!

ADIRA!! jom AFUNDI ADIRA!!
cara2 nak mengundi adalah seperti pic di atas...i ni minat2 ja..xda la sampai nak vote2 suma ni..mahal kot! nnti abis la kredit i..i ni dah la xkeja lg..mana da duit nak topup slalu..sbb 2 i mintak tolong u ol afundi beliau ni..bleh kan?? kan?? hehehe..i suka beliau di atas ni sbb attitude beliau..slamber ja..men redah suka ati..kira xda nak kontrol2 la..pas 2 hepi go lucky..ceria ja spanjang masa..mcm i jgk..lalalaaa~ vocal..xpyh cakap la..mmg lantang abis..muka dia plak cute..i suka rambut dia..eceli td i p salon sbb nak ptong rambut cam si adira ni la..gledah suma paper, nak cari contoh nak tunjuk ke tukang gunting..alih2 salon tutup plak..kecewa btul i..xpa2,i xkan putus smangat..nanti i akan p lg..hahahaha! {gelak org jahat}..pa2 pun tahniah adira sbb dapat 3 lmpu ijau dis week!! {mcm la dia nak baca}

Em,pelajar lelaki yg i minat plak plajar yg tersingkir dis week..SHAHIR..i suka la dengan si kacak ni..sora jantan dia buat i termimpi2..{ish,over plak..} i tipu ja..sila jgn percaya..hehe..tp yg lepas biarkan lepas..so da lagi 2 si kacak yg i minat jugak..IWAN & DAUS..diskriminasi paras rupa btl i kan?? ada i kisah? tp normal la kan bl pmpn suka tgk lelaki kacak..haha

u ol yg follow blog i mesti prasan kan kli ni i bhasakan diri 'i'..bkn 'aku' mcm dulu..eceli i rasa cam gedik ckit bila ckp i ni..'gedik' itu 'seni'..dan 'seni' itu 'indah'..betul,i tak tipu..klu u ol xcaya,u ol try la gedik..sure u ol akan rasa keindahan mcm i rasa 2..tp jgn la gedik yg mlampau-lampau..nanti org meluat plak..pas 2 mula la nak salahkan i..pdahal u ol 2 yg mmg dah sah2 salah..hehe..ok,klu u ol xtau camna nak gedik dengan btul,i ada tips tuk u ol..tips nya ialah u ol layan ja movie pisau cukur..snang kan?? ok,renung2kan dan slmat menggedik..ahakz!! =)

Tuesday, May 4, 2010

:: jakun di pizza ::

ehem! ehem!! Fuh!! lama gler xupdate blog..bukannya bz..tapi virus malas tlah mnguasai diri..so,xdapat la nak mngatasi..hehe..

Ok! kepada sesapa yg xtau 2,aku nak gtau yg aku skang brada d kedah. dah brapa minggu ntah. lupa dah..rasa cam dah lama ja..skang ni tengah merehatkan otak dan fikiran..keja?? hmm..blom terpk lg..tp risau gak ni. takut2 xdapat keja..pa2 pun tawakal ja la..sesapa yg nak rekemen keja,sangat2 d alukankan..em,tp aku nak jadi bos bleh?? haha

Post kali ni nak cita psl tajuk di atas.. "jakun di pizza".. jakun dalam bahasa kedah adalah 'perak'.. sapa yg jakun 2?? haisyh,ni yg malu nak cakap ni...aku la org 2..hikhik!!

Critanya bermula bila tgh ari ni aku lunch kat pizza..wah,nampak kaya kan aku? lunch pun kat pizza..tp u ol lelaki2 kat luar cna yg dah pasang angan2 nak jadikan aku SUGAR MUMMY,lupakan ja la..sebab aku pun orang blanja..hahaha..org yg blanja tersebut adalah my senior skolah agama dulu {nama terpaksa d rahsiakan}..beliau mau lunaskan hutang spageti adiah besday taun lepas..baikkan beliau??..taun lepas punya cita pun igt lagi {sebenarnya aku yg selalu tuntut..haha} ops2!! no gosip2 ok...beliau ni dah berpunya @ dalam bhasa kasaqnya, dah da awek..

okeh! we ol p pizza kat a.star..ala yg baru bkk sebelah kfc 2..ni 2nd time aku mkan kat c2..fist dulu time cuti sem..aku makan dgn adik2 n kezen aku..tempat dia mmg cantik ah! superb wa ckap lu..!! exclusive abis la..kelainan yg buat aku jakun 2, kat meja da butang CALL, BILL, DELETE.. so,klu nak pa2 juz tekan ja butang 2..den dekat jam yg pelayan2 kat c2 pkai akan bunyi..pas 2 dey ol pun akan datang la..canggih2!! aku kagum ni..! hahaha..jakun kan aku?? xtau la suma pizza skang dah cam 2 or kat c2 ja..pa2 pun aku tetap rasa kedah dah maju..KEDAH MAJU 2010!! YEAH!!!!

Sekian saja bebelan tuk kali ni..dah lama x membebel kat cni..rasa cam skill merapu dah ilang..haisyh! susah ati betul..serabut ja rasa..hahaha

Friday, April 2, 2010

:: kedah vs tganu yg bez ::


salam, hye dan hello...

Sudah lama rasanya diri ini tidak mengupdate blog..tiada ksempatan disebabkan oleh final exam..menjadikan diri ini begitu sibuk sekali..masa yang lama tidak menjenguk blog menjadikan aku mempunyai pelbagai cerita untuk di kongsi bersama dengan anda..percutianku selama 3 ari di kg halaman, award dari naddy, exam yg susah, kluar melepaskan tensyen {ttp da masa nak bersosial} dan pelbagai lg..tp untuk kli ni aku mahu berkongsi pengalamanku mnyaksikan perlawanan bola sepak piala FA separuh akhir pertama di antara pasukan negriku tercinta, KEDAH vs TERENGGANU {ngri blah mertua..hehe}...crita2 yg lain akan mnyusul dalam post yg akan datang...

Fuhh!!! penat gla mengarang ayat skema ni! berpeluh2..haha..

okeh,back to tajuk tjuan asal..

30/03/2010
aku dah lama tggu tarikh ni..mau tgk player faberet kat dpn mata..akhirnya smpai jugak tarikh tersebut..plan awal nak btolak kul 6.30pm..ye la..takut ssh nak dapat parking kan..tp last2 pas mghrib gak btolak..besa la klu p ramai2 ni..nak tggu yg nu..nak tggu yg ni..

Eh,lupa plak nak gtau..we ol p 2 buah keta..10 org..
5 llk = fazren, hazman, paan, apek, samad
5 pmpn = aku, intan, mazni, lin, aqyda
pas 2 da sbuah lg keta, kwn aku dari UDM,thoharah n kwn beliau 2 org..tp xp skali..jmp kat stadium..

*nak tunjuk tiket yg byk tu*

masuk stadium..celik mata luas2..pa lg,cari tmpat dduk pnyokong kedah la..tp xjumpa..so,terpaksa lah duk kat tmpat pnyokong tganu ja..huhu..
dekat2 nak start game, ujan trun plak..lebat plak 2..nak lari xbleh,so duduk ja la kat c2..lencun abis xpyh ckp la..tp demi pasukan hijau kuning,aku sggup bertahan {poyos jer..haha}..
player yg aku nak tgk sgt2 mlm 2 ofcoz la badrol, fazliata, khyril muhymeen n gol keeper yg ensem 2,helmi eliza..sgt excited bila dey ol ni kat depan mata..terutamanya time badrol ambik sepakan penjuru..beliau kat depan aku ja..rasa cam nak terkam ja beliau itu {aku tipu ja, sila jgn percaya..xbrani den nak bt btl2..hehe} ee,comel2..

http://emo.huhiho.com

khyril xdapat tgk sgt sbb beliau reserve ja mlm 2..msuk ganti fazliata beberapa minit ja lg nak abis..eh2,aku mmg tgk bola tau..bukan player je..tp klu tgk bola,mst la terpaksa tgk player kan? u ol jgn salah phm plk..hikhik..

okeh,mls nak cita pnjang2..trus ke result..

mst rmai dah tau kan??
puas ati gak la kedah men bagus mlm 2..xmcm game2 b4 ni..arap nsib ja..
tp yg xpuas ati coz xdpt duk dgn pnyokong kedah..klu x mesti leh skong tnpa batasan smbil nyanyi2 lagu bola kdh..bez2..hehe..

ni aku yg kbasahan..lepas game..tdung pun mcm dah xterurus dah..haha..2 la,nak tgk bola pun nak menggedik2 mlawa pkai slendang kan? xpasal2 trus jdi slekeh..nsib la mascara waterproof..klu x...........hahaha.. thankz 2 mybelline..hehe


ni time nak blk..possing dulu kat keta..n den singgah makan dulu b4 balik..lapar de..1 ari aku xmkan..semangat nak tgk bola pnya psal..haha..
pas 2 blk,smpai hostel dlm kul1..nsib la guard xtnya..klu x,jenuh nak mnjawab 2..huhu..

ok la,sampai d cni saja kali ni..mau kuar p makan celup2 dgn geng karok n ofcoz la mau p karok gak..hehe..

http://emo.huhiho.com

p/s:gud luck kdh tuk sparuh akhir ke2 sabtu ni..line slow plak..xdpt nak uplod pic byk2..huhu..

Monday, March 22, 2010

:: sepuluh terbaik minggu ini..erk?? ::

Oh,nampaknya aku perlu menyelesaikan tugasan yang di berikan oleh cik miszteen..apa lg klu bukan tag..soklan2 beliau agak memerlukan kejiwangan untuk menjawab..haha..so,kpd reader suma,sila sediakan plastik disisi anda..takut da yg termuntah ijau plak nanti..hehe..

Ish,mentang2 la aku skang tengah bergoyang kaki coz suma keja dah settle..tggl nak exm ja..mesti anda jelez kan cik miszteen..haha..okeh berbalik kpd tajuk asal..

terma & syarat adalah seperti berikut :

copy tajuk entry sepuluh dan paste di post anda. Anda dikehendki menjawab sepuluh soalan dibawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.

1. Siapakah diri anda di rumah?
Adik kpd sorang kakak n kakak kpd 3 org adik..kakak yg agak garang tp selalunya penyayang la..xcaya tanya adik2 aku..kan? kan? adik2ku skalian?? hehe
Sorg yg ceria jgk..suka buat sesuka ati..kadang2 malas..kadang2 rajin..keras kpala..
tp klu nak jawapan yang lebih tepat,sila bertanya pada org kat umah aku..heee~

2.siapa diri anda di samping rakan?
Ish,susah ni nak jawab..kang aku jawab len,pada kwn2 len plak..
okeh,try2...
seorang yang ceria gak..tp klu da prob,lebih suka menyepikan diri..elak dari bcakap dgn org..agak gila2..tp klu dengan org xkenal,akan jadi pasif ckit..suka bercakap..em,sapa yg kawan dgn aku 2 tau la aku camna..kwn2,sila btulkan klu da yang tersalah..hee~

3. 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
:: kawen! ni bleh di kira benda x? hehe..ok,tukar..cincin kawen!! hahaa
:: pas 2 nak cincin tunang gak..
:: pas 2 nak lesen..ish,bila la nak ambik ni..huhu
:: pas 2 bila dah da lesen,mst la nak kereta plak..nak viva ja..jimat minyak..
:: lastly rumah..{awak nak tlg bli kat saya kan? hehe}

4. Siapakah nama pasangan anda?
En. Abdul Rahman bin Ali / Rahman / man /amang / awang itam..
http://emo.huhiho.com

5. ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda
:: kelakar..tp kadang2 2 geram gak bila time sries pun bt lawak lg..haisyh!
:: suka senyum..
:: romantik..even kdg2 ja..dah la selalu xpjuk bl aku marajuk..huhu
:: caring n suka tlg aku time susah..
:: player bola..hehe
Eh,dah ckup 5 ka? ala..da bnyak lagi nak tulis ni...Tp yg plg penting,dia dpt kawal aku..

6. Bila tarikh anda couple?
08/01/2009
{baru stahun 2 bulan lebih}

7. Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
Bila gaduh smp putus..time 2 dunia rasa gelap gelita..oh2,xmau igt..sob..sob..sob..
http://emo.huhiho.com

8. Lagu tema cinta kita
em,da ka? cam xda ja..tapi aku selalu dengar lagu TANPA-6ixth sense bila dia jauh or rindu dia..ish,jiwang2..malu2..
http://emo.huhiho.com

9. Apakah perubahan yang anda ingin lihat dari pasangan anda?
xda2..xmo ubah2..suka diri dia skang..
http://emo.huhiho.com

10. tag 10 rakan anda yang lain..
nak tag 3 ja la..cik miszteen dah tag kawan2 aku yg len..hehe {alasan2}
1. cik ija Fareeza..lama xdgr cita dia..
2.cik misz berry..nak tau bila masa dia kapel dgn kwn aku ni..hehe

okeh,dah abis...
http://emo.huhiho.com
Tahniah kepada diri sendiri..hehehe...