There was an error in this gadget

Friday, July 30, 2010

:: 3x happy ::


byk kan aku hepi? hehe..okeh2..nak cita satu2 event cita ni dah basi..tp nak tlis gak..hahaha!

~tanggal 25 July 2010~
Seperti yg smua dah maklum,my konvocation day!! wah,bez sgt2..so,dgn ini scara rasminya aku dah memegang title BACHELOR OF SCIENCE (ANALYTICAL & ENVIRONMENTAL CHEMISTRY)..tamat sudah pengajianku..syok2! haha..pointer xyah ckp la..bkn gempak gedebabom pn..ckup2 makan ja..malu ah nak ckp..ckup la ckp 2nd class upper..Alhamdulillah.. in future masih blur2 lg..nak sambung ke nak keja eh? ati cakap lebih kpd nak smbung..tapi 2 la..malas plak nak isi segala macam hal 2..pas 2 nak kena blk UMT plak mntak cop lec suma..adusss! ssh 2..nak keja pn ssh..kan bez klu petik jari ja.."tap! tap!" dah dpt keja..pa2 pun wish me da bez 4 my future..ok? =)
ha,untuk pngetahuan u ol suma,ari 2 jgk adalah ari besday my abah..


hepi besday abah!! muah3x!! pandai kan UMT plih tarikh..kira ni adiah buat abah la..ni ja yg mampu..maklum la anak abah ni x keja lg..hehe..smoga abah ceria2 sll..even besday abah,tp abah yg blanja..abah xkisah kan? hikhik..


~tanggal 28 July 2010~
ni la tarikh yg dah lama aku tunggu2..berdebar2 seh..ckit lg nak kena Parkinson..post sblm ni aku mntak u ol doakan tuk aku kan? so kpd yg blom tau 2, sbnarny aku da test JPJ..eh2,bkn aku yg test JPJ 2..tp JPJ 2 yg test aku..hehe..mmg agak cuak sbb ni 1st time kot..baru nak ambik lesen moto keta..dah tua2 baru nk ambik kan? haha..xkisah la..jnji ambik kan? kan? kan? lgpun bknny tua sgt..baru awl 20an..relex ar..

sesi 1:test moto
aku dapat no 8..fuhhh! kira ok la..awal2 2..xda la aku bdebar sgt tgk2 org nnt..
no 1 : lepas.. (ok lg ni)
no 2 : jatuh titi (time ni aku mmg cuak gla..bleh ka aku nnt? dah dekat sbulan x prektis ni..)
no 3 : pass..
no 4 n stusnya : pass..
no 8 : ha,aku la 2..baca doa..tiup kiri kanan..Fuhh!! Alhamdulillah..lepas gak..abis la 1 seksa..pas ni xda la aku jd minah rempit yg mngumpul surat saman lg..haha..btul xtipu..stakat ni aku dah 2x kena sman..tp time skolah dulu la..jgn xtau,aku p skolah rempit..bjuang demi mnuntut ilmu la knon2ny..haha..nsib la dulu2 xda smpai heret ke balai..stakat bg surat cinta ja..pas 2 mntak autograph..klu x,mau abah ngamuk keja duk jmput aku kat balai..haha..

sesi 2 : test keta
skali lg dpat no 8. tp kli ni xda la sebedebar test moto..mungkin sbb pg 2 dah penat berdebar kot..mgkin jgk aku tau keta 2 xkan terbalik cam moto..klu terbalik gak aku rasa aku la student plg hebat kat c2..mgkin jgk ckgu yg mngajar aku 2 pn malu nak ngaku anak murid..silap2 dia trus brenti jd ckgu driving..haha..
bhgian 1: bkit, parking, 3 pnjuru..
pass..time jmp JPJ nak ambik borang, dia ckap "sy nampak awak dri pg td lagi..sbb awk pkai baju kning..dri jauh dah bleh nampak..bt elok2 jln raya nnt"..pas 2 aku tgk skeliling..btl la..aku sorang ja yg pkai baju kaler mnonjol gla..rasa mcm glow in da dark! hahaha..hampes btl la JPJ ni..xyah la tegur..kan aku dah malu..sriyes beb! bknnya aku sngaja..aku pn men blasah ja..so,kpd kwn2,sila jgn pkai baju yg kaler2 camni yer..nnt anda akan malu cam aku..hehe..
bhgian 2: jalan raya..
sumanya berjalan lancar..mujur la jln xcbuk..so, im pass..hehehe..
dgn ini aku nak umumkan bhwa no 8 adalah no bertuah aku..i like sbb sama ngn no jersi oezil..player germany yg kacak 2..hikhik!


okeh, dah abis dah 3 brita hepy..
1 : my convocation
2 : pass moto
3 : pass keta

hepy2 jgk..tp da 1 benda yg buat aku rasa ckit terkilan.. ecceli, aku pny harapan nak grad dlm keadaan xda gduh dgn sapa2..nak baik dgn suma org..xnak smpn pn bnda2 yg xbez ni..tp pa nak bt kan klu org 2 dah xbleh nak maafkan kita? hmm..

kpd kau yg anggap aku musuh kau~
aku tau kau xkan baca pun bebelan aku ni..sbb aku rasa kau xtau pn aku da blog..tp xtau la klu kau tau..bknny pa, aku nak ckp trus dgn kau pun,kau dah xbleh nak tgk muka aku kan? apatah lg nak dgr explain aku.. hmm,aku pn xtau eh nak ckp camna dgn kau..kau pn tau pa mslh kita..suma org salahkan aku..not fair kan?? pdahal sebaliknya......aku bkn nak salahkan kau..bkn jgk nak ckp aku btl..di mata suma org aku yg salah..ye! aku yg salah..tp it doesn't mean aku ni suka menkan prasaan org..ati xbleh d paksa kan? cam 2 gak aku xbleh nak pksa ati kau maafkan aku..kau mntk aku maafkan kau..kau xnak mati dlm keadaan org xmaafkan kau..tp kau sndri xbleh maafkan aku..camna klu aku yg p dulu? hmm..kita dah besaq kan..bleh pk..xpyh la nak pk cam bdk2..
mcm2 aku dgr cita psl aku..ckp aku ni plygirl la..suka kuar dgn laki nu,laki ni..suka tkar2 bf..bila aku risik2,kau yg ckp..sumpah time 2 mmg aku stress..smp pnh blk kg sbb nak tenang2..bygkan org yg xpnh ckp ngn kau tb2 chat ckp kau mcm2..pa kau rasa?? hmm..klu btl aku ni pmpn cam2,sila tunjuk bukti...d cni aku nak ckap yg aku still lg dgn bf aku..xda tkar2..kau pn tau aku nak laki camna kan? skang aku dah jmp n aku bhgia..
lastly aku nak mntak spy kau bleh maafkan aku..lupakan bnda yg lepas..bknny bdk2 lg nak gduh sbb bnda2 gini..aku bknny ego xmau tgur kau..tp bl tringat yg kau ckp xbleh nak tgk muka aku,so aku lupakan ja hasrat aku 2..hopefully if da rnion kos ka nnt kita akn still kwn mcm dl.. =)

"kita xbleh buat smua org suka kita sbb kita pun xsuka smua org..kan?"

Tuesday, July 27, 2010

:: tolong yer kawan-kawan ::

salam suma..

xmau membebel panjang2..juz nak mintak kawan2 tolong doakan yg da bez tuk aku esk..plz..pray dat everythng will be fine..soo nervous..tolong yer kawan2..smoga Tuhan membalas jasa baik u ol..amin..~~ =)

Friday, July 23, 2010

:: sorry sayang..xprasan ::

Salam semua...

Oh,ari ni duk bilik sorang2..mana rumate suma?? dey ol kuaq mlawat bandaraya pesisir air..malas nak join sbb aku tgh tggu kedatangan keluarga tercinta..klu aku ikut,takut nanti blik lambat plak..pas 2 fmly aku smpai, aku plak xdak..p mronggeng mana hala..ish,macam derhaka kan? haha..

boring seh sorang2 ni..rasa cian kat diri sndiri pun da..macam xdak kawan..haha..

Ha,time ni la kan nak bermanja2 dengan blog yg dah lama ditinggalkan..cian kau yer blog..so,belek2 pa yg patut..tukar cna tukar cni..edit cna edit..tadaa~ jadilah blog yang sbegini rupa..tetap buruk kan? hahaha! aku bukanny pandai nak buat segala mak nenek ni..kira okeh la neh!!

Belek pny belek,baru prasan da pesanan dari cik ainilavia bertarikh 10 jul 10 kat ruangan chat.. Oh,sory syg..xprasan..dah lama xbelek blog..sll post2 pas 2 trus kuaq..xdan nak belek2 + jalan2 melawat kengkawan d alam maya..ok2..ari ni aku akan langsaikan utang aku 2 yang dah berabad lamanya 2..hehehe~

Sebenarnya aku telah di'award'kan oleh cik ainilavia ni..awardnya adalah......


sat-sat..nak buang habuk2 dah segala sawang yg dah menempatkan diri ni..

fuhhh!!!

.

.

fuhhhh!!

.

.

okeh!! tarraaa...~~

1. Anda mesti memberi pujian kepada pemberi 'award' ini.

wah2..kena puji ke? beres2..stakat nak puji2, bodek2 ni no hal lah! hehe..okeh,cik ainilavia ni aku knal time matrik dulu..rumate kpd kosmate aku..xsangka plak jodoh berkekalan sampai UMT neh..haha..em,beliau ni cantik..da 1 benda yg aku nak cakap kat beliau..kau ni pandai mekap lah! aku jelez tau..nnt bila2 free ajarkan aku bleh? bleh? hehe~


2. Sila beri 'award' kepada 10 'blogger' yang lain.

ha,part ni yg masalah ni..em,bg kat suma follower la bleh? ambik la..ambik la..tengah murah ati ni...hehe~


3. Anda mesti beritahu kepada 10 blogger ni

ha,part ni pun masalh gak..camna eh? arghhh! *buat2 tensyen*


4. Bagaimana anda boleh di gelar 'blog' yang 'Best and Great'?

hahaha! yg ni aku xtau..musykil gak ni..em,mungkin perlu tnya cik ainilavia kita..mungkin...mungkin...mungkin...


Done!!! harap puas ati ye..sory lambat bg respon..hehehe~


Friday, July 16, 2010

:: pemain terkacak WC10 ::


Salam 1 Malaysia buat smua.. =)

oh,skang ni trasa malas plak nak menggedik..mybe pngaruh skeliling kot..ye lah kat umah keja gaduh ngn adik2 ja..bila time nak menggedik kan? skill menggedik pun hampir pupus di telan masa neh..so,im back 2 asal..hahaha!

wc10..dah lama abis kan? tp aku baru tergedik2 nak bt entry pasal ni..hehe..biaq la..dah time ni ja aku rasa rajin nak mngarang sgala macam hal ni..nak kata cbuk 2 xda la..sbb rutin hrian aku spanjang bergelar penganggur ni

:: bangun pagi kemas umah..pas 2 masak tuk lunch..dah siap suma,tgk tv plak..klu dah xda cita nak tgk,tdoq lah..ptg plak p kolam mmancing..lepak2 kat cna smp maghrib..mlm plak tgk tv smp dah xda cita, den tdoq ::

cam 2 la rutin hrian aku slama dua bulan stengah kat umah ni..tp xda plak aku rasa boring..plik2..hehe..

em,klu dah tgk bola, mst usya player skali kan? xkan nak usya jabulani 2..apa barang..haha..tp kan,nama jabulani 2 bez lah ckap kau!! kalah nama player2 suma..hahaha.. dah,terlanjur aku usya player2 ni so aku nak snaraikan

"PEMAIN TERKACAK WC10"

tempat pertama jatuh kepada................
*trum..tum..tu..tum....tom...trum..dram..*
player brazil yg memakai jersi 10
KAKA

*yg blakang tu yer kawan2..bukan yg depan..harap maklum*

dear kaka,
kau tau x kau ni sangat kacak? tau x? hah? ke kau buat2 xtau? klu kau btl2 xtau,plz take note..aku dah gtau ni..awat aku tak pernah prasan kau sblm ni? aku prasan pun time kau kena kad merah..pas 2 aku kata dalam hati, "ensemnya mamat ni"..kau mesti bangga kan? pasni aku syorkan kau jadi pelakon klu kau dah xmen bola lagi..sbb aku tgk muka kau pun dah macam plakon dah cuma bakat tu aku xpasti la..haha..even kau kacak,da 1 benda yg aku xsuka psl kau..kau ni panas baran lah!! ckit2 nak ngamok..emo lebih lah! relex ah..klu cool 2 lagi la macho..tp klu kau marah pun aku ttp nampak kau kacak..kau buat la mimik camna pun..muka herot ka, mulut tenganga ka, muka letih, marah..kau tetap kacak..ksimpulanny aku nak gtau,kau mmg kacak..tahniah dapat memenangi ati aku wc kali ni..



okeh!! pemenang tempat ke 2 pula...
*trum..tum..tu..tum....tom...trum..dram..*
player germany yg memakai jersi 11
MIROSLAV KLOSE

*ini adalah larian rama-rama*

sayangku klose..
kau tau kau dah tua kan? bguslah klu kau dah sedar diri..tp jangan risau kau tetap kacak di mata aku..aku rasa sbb kau la aku xprasan kwujudan kaka slama ni..kau jgn sedih sbb kau dah jatuh no 2..sblm ni kau sntiasa no 1 d ati aku..sejak wc02 lagi..time 2 aku baru nak bjinak-jinak dalam dnia perbolaan ni..sbb kau jgk la aku pilih germany as my fav team even team kau xpenah menang pun spanjang aku jadi pminat stia ni..kcewa btl aku bila team kau kalah..sdih btl aku bila tgk kau sedih..kau patut berbangga tu!! pasni kau mgkin dah xmen next wc,euro xtau la..pa2 pun aku doakan smoga kau success slalu..



tempat ke 3 pula jatuh kepada
*trum..tum..tu..tum....tom...trum..dram..*
player germany yg memakai jersi 8
MESUT OZIL

*peluh2 pun tetap kacak*

ozil sayangku....
1st skali aku nak tanya kau..nama kau ozil or oezil?? aku pening sbb jersi kau kdang2 ozil..kadang oezil..kau buat aku konfius..aku nak cakap kat kau,aku suka mata kau..mata kuyu cam org ngantuk..taste aku la 2!! kau patut bangga da mata cam 2 sbb klu kau rasa nak ngorat aku, aku akan suka..xda la kau btepuk sbelah tangan..aku suka tgk kau maen..low profile ja..macam baddrol bakhtiar..kau kenal x? klu kau xkenal, aku nak kenalkan..beliau 2 pmain malaysia n kedah..aku suka beliau macam aku suka kau..bila aku dapat tau kau sll baca Quran b4 game,aku lg suka..klu kau kwen dgn aku,mst kau bleh bimbing aku kan? doaku smoga kau bleh bwk germany juara wc n euro nnt..amin~



pemain terkacak wc10 tempat ke 4 adalah
*trum..tum..tu..tum....tom...trum..dram..*
skali lagi pemain germany yg memakai jersi 16
PHILIPP LAHM

*jugak kapten germany*

lahm syg...
kau ni kcik2 cili padi..tahniah la kau berjaya jadi kapten muda2 ni..pas 2 dapat bwk team kau smp dapat no 3..tp kau xmen masa last game 2..kau xsihat kan? cian kau..mesti kau sedih..tp xpa,next time kau maen lagi..aku tgk kau ni da d mana2..tau la kau kcik..senang nak lari..laju ja..kau byk cipta pluang tuk team kau..tahniah tuk kau skali lg..kenapa kau kwen awl sgt?? kcewa btl aku bila baca paper kmarin yg kau baru kawen..xpa la,smoga kau bhgia n smoga kau dapat jadi kapten lagi..tp jgn brebut dgn ballack tau,bincang leklok k?


ha,2 ja pmain kacak dalam ati aku..suka? xsuka? stuju? xstuju?u ol pnya pasal la..ada aku kisah? x..x..jujur aku xkisah..aku pny pasal la..carta aku kan..haha.. apsal rmai player germany? sbb aku skong germny..so,dey ol ja yg aku igt..hehe.. Cristiano ronaldo?? sorry..aku xrasa dia kacak..lalalalaaa~

last skali ucapan khas buat pmain yg aku kagumi..
THOMAS MUELLER

*skang pkai jersi 13*

mueller ku..
aku bangga dgn kau..muda2 lagi kau dah dapat kasut mas..pas 2 dapat anugrah pmain muda terbaik lg..kau ptt bangga jadi diri kau..pasni kau pecah rekod ronaldo plak eh..aku akan sntiasa skong kau..aku tgk kau pun macam baddrol bakhtiar..knl x? klu kau xkenal,kau tnya ozil..aku dah kenalkan tadi..em,aku pun dah blur skang..xtau nak tulis pa lg..skit kpala pun da mngadap laptop dari pg tadi..lastly aku doakan kau bleh juarakan germany sblm aku bersara dalam bidang pnyokong pembolaan ni..