There was an error in this gadget

Sunday, January 31, 2010

:: menangis kerana cinta ::

Hmm..ari ni aku telah beli paper dengan jayanya lepas klas forensic..
Aku pun dah xingat bila last aku baca paper {punya la dah lama..hehe}.. Tujuan aku beli ni bukan pa,nak tengok ulasan bola smlam..maklum la kedah menang {klu kalah,malas la aku nak bli..}..
Sampai ja bilik,aku trus menyelak bahagian blakang..Ceh,da 2 prenggan ja cita sal KEDAH?? hampeh tol!!..huhu..

Tapi ada sumthing yg lebih menarik perhatian aku lepas 2..
..LELAKI TAMPAN MENANGIS KERANA CINTA..
Cian kan? klu org ensem ni aku cepat simpati sikit..haha {gatai gila..}
Lelaki ensem yang tersenarai dalam artikel ni adalah..
  • BAMS SAMSONS yg menjadi trauma kesan daripada putus cinta dengan pacarnya, NIA RAMADHANI..
  • HANS ISAAC yang mengakui pernah bercinta dengan ERRA FAZIRA n cinta mereka kecundang akibat orang ke 3..akhirnya hans menjadi sangat obses dengan kerja..
  • JEHAN MISKIN terbang membawa diri New York,Amerika Syarikat selama 3 minggu selepas berpisah dengan JUE AZIZ..
  • FAHRIN AHMAD yang tidak tahan di tuduh kaki pukul oleh bekas kekasihnya LINDA ONN..
  • REMY ISHAK yang di pukul kerana UMMI NAZEERA...
  • n ada lagi..tapi dah xlarat nak taip...heee~~
Banyak plak aku dengar crita2 sedih tntg cinta smenjak 2 menjak ni..
n unlucky bila crita sedih ni telah berjangkit kat aku {hmm..nasib badan la..} Aku sendri sedang menangis kerana cinta..entahlah...
Mybe aku bukan sorang yang bertuah dalam cinta atau mybe dia bukan jodoh aku {tp masih berharap yg dia jodoh aku}..

Awak..{even aku tau dia msti xkan baca blog aku..}
hati saya dah menyerah..saya xkan paksa awak lg..banyak sangat dugaan kita..saya akan hormat apa pun kputusan awak..klu 2 yang bleh bhagiakan awak..saya tau,saya xmampu pn idup tanpa awak..tp saya kena blajar kan? smpai bila saya nak bergantung pada awak ja..

emm..ntah la..xtau nak cakap camna pa yang ada dalam ati saya skang ni..
cuma saya nak awak tau,klu awak lepaskan saya suatu ari nanti,saya tetap akan sayang awak n tuggu awak sampai la awak dah da pengganti saya...

Ala,xnak la jiwang2 ni..moOd sedih plak 2..menci tau..aku xsuka sedih2 ok??
senyummmmmm... =)
okeh xmo sedih2 lagi, xmo ingat benda2 yg sedih lagi..to KAWAN2 AKU yang baca blog ni {ada ka yang baca??} ..xpayah tanya pa2 eh pasal ni klu xmo air mata ni mengalir lagi..buat xtau ja..
n to yg bertanya status aku 2..skang aku 'its complicated' hehe..but im still in love..

Ku Ingin Kamu-Romance
lagu ni saya tujukan untuk awak.. {jiwangkan aku?? hee~~}


*dalam klas EOP yg cencel tadi..penat ja p..*
*aku nampak semakin tembam di situ*





Saturday, January 30, 2010

~TeRujA~

Aku sangat teruja!! hahaha

Thankz to naddy coz tlah tag aku dalam u punya blog..hee~~
Aku sangat teruja, terharu, gembira n palbagai prasaan lagi telah bercampur baur.. {blog aku tlah di promote d situ} haha..sory la ye coz lambat menjawab soalan2 anda..bukan apa,aku nak pastikan jawapan yg aku bagi nanti TEPAT, PADAT, n tak mnyinggung mana2 pihak atau boleh menyebabkan kontroversi..
ok lah,xmo membebel byk2 lagi..lets check my ans.......................

1) Where is your cell phone?
ada kat sebelah..{slalunya hnya berbunyi di wktu mlm}

2) Relationship?
hmm..{thinking..thinking..} hahaha

3) Your hair?
sedang berjinak-jinak dalam dnia rambut panjang..

4) Work?
homework ada la..hehe

5) Your sisters?
sorang kakak n 2 org adik

6) Your favorite thing?
Font sizesunblock!! {disebabkan suhu di tganu agak tinggi}

7) Your dream last night?
About cermin naddy yg baru beli kat mydin smalam {nnt i cita kat u yer naddy..hikhik}

8) Your favorite drink?
hmm..ikut situasi n tempat..{yg penting xda susu..elergic!} haha

9) Your dream car?
Viva..murah n jimat!

10) Your shoes?
banyak..sbb aku memang suka bli kasut..tp yg sll pakai kasut yg beli kat mydin alor star n di bayar oleh mama..

11) Your fears?
binatang yang menggelikan..contoh:ulat,pacat,lintah.. {ee..meremang! even juz tgk gambar..}

12) What do you want to be in 10 years?
isteri yg solehah..

13) Who did you hang out with last weekend?
last weekend? kua ke? xingat plak..heee~~

14) What are you not good at?
xtau..mcm banyak ja..hehe

15) One of your wish list items?
like naddy..wanna go to swiss but with my love.. lalalaa~~

16) Where you grew up?
hijau kuning tanahku..darul aman negriku.. {opss..ternyayi plak..}

17) Last thing you did?
makan nasi yg d beli di depan hostel..

18) What are you wearing?
tshirt 'melaka' yg di beli oleh kakak aku..

19) What aren’t you wearing?
baju melayu..songkok..kopiah.. hehehe..

20) Your pet?
kucing yg bernama jusoh n joyah {tapi adik aku punya la..kira boleh la eh?}

21) Your computer?
Acer..tp skang pkai hp yg kakak aku punya {coz laptop aku rosak..huhu}

22) Your life?
ok..kadang2 xok..pas 2 ok blik..cam 2 la sterusnya n sterusnya...

23) Missing?
stereng keta..rindu mau drive..hahaha

24) What are you thinking about right now?
bila la nak abis soklan2 ni..hahaha

25) Your car?
xda la..keja pun blom..lesen pn xda..sob3x..

26) Your kitchen?
yang mama aku ada la..

27) Your favorite color?
tak tentu..hentam je..janji cantik.. {tak memilih kan aku?? haha}

28) Last time you laughed?
kemarin+semalam bersama geng karok..

29) Last time you cried?
tak ingat..hehehe

30) Love?
family..friendz..n my love {hikhik..malu lah!}

31) So who wants to share their ONEs?? How about?
share pendapat dgn kengkawan..{haha..bleh x??}

huh,abis jugak akhirnya..btol2 bz body lah soklan ni..haha.. berpeluh-peluh gak nak menjawabnya...smoga jawapan aku memenuhi kehendak pemeriksa..hahaha


~Hari yang Sibuk~

Hai semua..!!

Pagi Jumaat yg membuatkan
aku agak mOody & rasa nak membebel {aku memang agak kuat membebel..mungkin ikut mama kot}..Kenapa?? ye la..pagi ni sepatutnya aku ada discussion forensic {1 of subjek yg aku minat gler}..alih2 1 of my group member msg cakap cancel plak coz dia nak outing..so,aku yg dah memang ngantuk coz tido lambat smalam trus mnyambung tdo blik la {pluang jgn di lepaskan..haha}..bangun2 ja tido,tgk hs ada msg yg mengatakan discussion cam biasa coz dia xjadi outing plak..aku pn pa lagi,trus mandi laju2 {tapi xla laju sgt sebab aku ni mmg mndi lama} tuk menghadiri discussion tersebut..n for ur information,aku telah lambat dalam 1 jam 45 minit!! {setelah di tolak tambah}..hambik kau!! haha..to all my group member,sory lah yer..kelewatan yang tak di sengajakan..heee~~


*aku tengah main facebook sebenarnya..hehe*


*yg ni betul2 tgh buat keja*

Petangnya plak aku n geng karok telah buat plan secara tak sengaja..
We all plan nak together-gether p makan makanan yang berasaskan celup tepung..xsempat aku nak rest {tp aku xkisah coz aku memang suka jalan2}..Pas asar,aku n nor p sewa keta {of coz la nor yg bawak sbb aku xda lesen..hehe} den p ambik naddy n fiza..eiji xikut coz da suksis..geng karok xcukup sorang..tp xpa,perjuangan harus di teruskan..chewah!!
So,kami pun menuju ke destinasi {sory aku xtau nama tempat tu}..kedai di tepi pantai n sgt bez!!

*sotong, cendawan, ikan pari n ikan (xda dlm gambar)*


*aku & nor bersama ikannya*


*and minum air kelapa special jgk*

Bila dah kenyang2 makan,we all jalan2 menyusuri pantai bersebelahan n bermain2 air...

*aku nampak gemuk plak dlm pic ni..tp aku suka..hehe*

Lepas 2 we all round2 kat Teluk Ketapang plak..
Mlihat kerosakan pntai akibat pembinaan airport {diorang ni buat EIA ke x?? opss..ter'emo' plak..hehe}..den balik hostel skejap tuk smayang n tukar sluar yg dah basah dek ombak tadi..haha..
Pengembaraan to be continue..hee~~

Pas maghrib,trus ja klua..Tempat yg di tuju adalah......MYDIN..haha..
Sampai ja makan dulu {asyik makan je kan? hehe}.. aku makan yong tau fu ja..protku masih lagi kenyang..n den shoping2 jap {tp aku juz bli gula2 sbungkus ja..xtau nak bli pa}..
Hmm,macam biasa la,xkan lengkap pengembaaran we all klu xp karoke!! hehehe..so,we all decide tuk karok kat mydin ja coz nak balik awal {paham2 la klu sewa keta ni..huhu}..tp kat situ sgt la xbez..mic xkuat..so,terpaksa menjerit n sora jadi xbez {budget sora ko tu bez sgt la?..haha}

*dalam kbox yg sgt bau rokok..abis baju aku suma*

After dat....apa lg,balik la...dalam kpenatan n kemengantukan yg teramat sgt..
Bz kan aku ari ni??? hahaha
.

Friday, January 29, 2010

~Berakhir Sudah~


Kita bertemu kembali..hehe..

*xda kena mengena dengan tajuk*

Berakhir sudah penantian aku untuk tolak balik tiket aku tu..harap2 ada la orang nak beli..risau gak..klu xda,rugi RM55 tu..banyak2...

1st of all nak ucap thankz to my roomate coz telah tolong beli kebab, kteow goreng n cendol {bekalan di waktu malam} tuk aku kat pasar malam petang tadi..dengan bekalan ni,xda la aku nak berlapar lagi..

Nak di jadikan crita plak,maghrib tu dia anta msg ajak klua plak..so,xkan nak tolak kan? lgpun dah lama xklua..aku pun stuju la..awal2 tu macam jual mahal sikit {padahal dalam ati memberontak nak klua..hehe}..pas mandi suma aku pun klua la tanpa sempat makan {makan cendol sparuh ja}..

1st tempat yang p mesti la mbkt..dah brapa ari berhasrat nak p sana..stelah selesai suma,tringin plak nak makan kfc {senarnya dari kmarin lg}..coz masa tak mngizinkan,aku ambik kputusan tuk bungkus ja..aku sengsorang ja masuk kfc tu,dia plak p beli barang kat guardian..tiba2 aku jadi cam agak teruja bila tengok da set ala2 tuk velentine gitu..hmm,xsalah tuk aku beli dia 1set kan? {konon2nya romantik la..} tapi xingat plak nama set 2..so,aku pun beli la 2 set {sori awk,tipu cakap beli tuk kawan..saja nak surpraise..hee~}

Sampai ja bilik tengok makan pnuh kat atas meja..pasar malam tadi+kfc..sapa nak makan suma ni??? haha {tu la kau..tamak sangat}..aku hanya mampu makan kteow ja..kebab kasi kat mar..n thankz 2 my rumate n my exrumate,linda coz bantuin aku menghabiskan kfc...pengajaran bg aku ari ni, beli makanan ukur perut sendiri..haha {xpa la,at least aku dah berjariah ari ni..hehe}

ok la..mau tidur sudah..daa~~





Thursday, January 28, 2010

~Bengang!!~

Salam smua n slamat ari khamis.. =)

Bl dah final year ni jadual pn relax ckit..ari khamis aku mmg xda klas..so,aku cuti 3 ari sminggu {bez kan aku? hehe..}..yg pliknya aku bgn awal plak ari..aku sndri pn plik camna pas sbuh ja trus ngadap laptop..xtrus tido blk mcm kbiasaanya..tp pas 2 aku tdo blk la bila dah boring ber'facebook'..haha..

Pas bangun ja mandi2 dgn lamanya {aku mmg ska mndi lama2}, aku pn trus trun mencari makanan..lapar tahap nak pengsan dah..so,aku pn jln laju2 n bli mkanan cpt2 tnpa memandang kiri n kanan..lauk mana yg kat depan aku,aku ambik ja..xsempat dah nak pilih2 {nak menggambarkan btapa laparnya aku time 2..haha}..pas 2 trus blk blik n makan..nikmatnya bl dapat makan hanya TUHAN yg tahu..hikhik..ni smua sbb plan xjadi smlam la.. haisyh!!

Eceli smlam plan nak kuar p MBKT tuk jual smula tket aku coz aku xjadi blk kedah CNY nnt..nak p umah kawan aku kat kL dl..n den baru blk kdh..
Ptg 2 tiba2 plak tringin nak makan KFC..so,ambik kputusan tuk xmakan ptg la..nak makan mlm trus..tgh ari plak xmakan coz bangun lambat n p klas..tp aku mkn bege mat salai,air ice lemon tea n 2 sosej {ok la bt alas prut} pas klas..
Pas 2 bl last minit,plan nak kuar di'cancel'kan plak..adus! {rasa sangat3x bengang time 2} xmakan la aku..mlm 2 tgh2 mlam d serang gastrik n sakit kpala {rasa can nak cabut kpala ja}..tp aku gagahkan diri tuk tdo..n bangun2 ja,smuany kembali normal.. =)

Skang aku rasa enjin otak aku dah kembali berfungsi apabila prot kenyang..hehe.. so,aku nak siapkan esamen aku yg mana patut...

p/s:awk,jgn cncel last minit bleh x? sy xsuka...hmm..

Wednesday, January 27, 2010

~percubaan pertama~

Testing..testing...ehemm..
Ni 1st time aku nak berbloging..cam nerverse plak rasa {pulun kan? haha}.. org len buat blog,aku pun cbuk nak buat..tp tak kisah la kan..klu da yg tk suka,dia punya pasal la..ada aku kisah?? {gila sombong aku..haha}

aku ni juz simple girlz..suka pkai simple2 {kadang2 'jangok' gak..hehe}.. skang dalam proses nak menghabiskan sisa2 deg aku dalam bidang kimia analisis & persekitaran..i love chemistry soO much!! ahakz..

hobi aku plak...{jeng..jeng..jeng..}

*tengah lupa diri*

Karoke!! haha..
Ni la aktiviti yg paling bez pada aku {pada u all xtau la}..bl dah dapat mic 2,dah macam lupa diri..hikhik..kat umah klu tak da yang nak karok dgn aku,sorang2 pn bleh..layan ja..klu kat U,xda prob la coz aku da geng yang skepala dgn aku..i mean same hobi..bkn kongsi kpala tau {mcm la org tak paham..haha}

lelaki idaman?? hmm....
even hobi aku ni ke arah seni,tp aku xberminat sgt dgn lelaki yg seni..aku lebih suka pemain bola sepak {smp sll brangan dapat kawen ngn dey all..hikhik}..tp tak kisah la dia 2 main tuk negri ka, negara ka, even utk U skalipun..aku tetap suka..pd aku pmain bola ni macho, smart, bergaya, maskulin n memenuhi ciri2 lelaki sejati la senang cita {cam hyperbola plak}..tp aku minat ja bola..main xreti..hehe..n team fav aku KEDAH, ARSENAL & GERMANY..

em,2 ja kot tuk kali ni..nanti aku membebel lg...ahakz.. =)