There was an error in this gadget

Sunday, February 28, 2010

:: nak gelak ke nak sakit ati?? ::

Hello everybody..

okeh,nak straight 2 da point ja..
keja byk dis week..so xbleh nak mrepek lebih2..huhuhu..

Petang kemarin si dia kol nak pnjam laptop..
So,memandangkan time 2 aku in da mud mls nak siapkan esamen {sebenarnya baru bangun tido},aku pun bagi la dia guna dulu. trun kat cafe baru. dia da kat cna,tgh buat discussion..lepak kejap ja kat situ sbb aku xsembahyang asar lg..hehe..tido punya psl..{banyak keja pun,tido msih mnjadi keutamaan..lalalaa~}

Ok,dalam 7.40 dia msg suh trun ambik laptop..
Aku pun trun la..n den dia ckp xbleh lama..baju x pack lg..mlm nnt nak bertolak ke Pahang..
Oh,ok..Aku pun sandar kat tiang sambil cakap2..den,rasa cam plik ja..y xda respond?? so,aku pun psing n tengok2 dia dah blah...haisyh!! gramnya..bukan nak ckap dulu..rupanya2 aku cakap sorg2..Aduh,nasib xda org time 2..klu x,mst dey ol ingat aku ni gila..duk cakap dengan tiang maghrib2..arghh!!!!

Msg dgn dia mlm 2,niat d ati nak mrah2 la..
ye la..dah blah cam 2 ja..sapa xmarah kan??..tapi bila aku cita n marah2,bleh plak dia bls..
"hahahaha! padan muka! 2 la..ckp byk sgt.."
Eeee....gram3x!! xpa2..ur besday next week..aku ku kenakan beliau ckup2..haha..
Sapa2 da idea bang bang boom,bleh la kongsi d cni..kasi gempak2 ckit..besday boyz xbleh mrh kan??? hee~~

Tapi bila ingat2 balik psl kejadian ni,
xtau la,nak gelak ke nak sakit ati???



Monday, February 22, 2010

:: aku yang pelupa ::

salam, hai n hello!!!!

Semalam ada 3 org cakap kat aku..
dey ol cakap blog aku cam jiwang2..btul ka?? oh,sory..sgalanya d luar kawalan..hehe..ok2,pasni aku akan cuba kawal prasaaan agar xterjiwang lagi.. {xsangka da gak yg baca aku mrapu2..hehe}..

Back to tajuk asal...
aku pun xtau pa yg dah jadi dgn aku ari ni..asyik lupa ja {mungkin jgk sebab di mamah usia..haha}..
Bermula dgn p klas pg tadi..lupa nak bawak tudung tuk azie..pas 2 lupa nak bawak kunci bilik..sampai kat depan bilik,baru prasan..rumate plak da klas sampai kul 12..nasib..nasib..
So,tumpang blik Lin kejap..landing ja atas katil dia,trus terlelap..punya la ngantuk..bila time dia p klas pun aku dah xsedar...sedar2 tengok dia dah xda n da msg dari rumate ckp dia dah blk..
Trus ja ambik suma barang, nek blik n sambung tido...

Nak di jadikan crita,tengah aku siap2 nak p klas pengurusan sisa (TKA) ptg tadi,Lin datang blik aku..dengan beg smua..plik jgk ni..rupa2nya dia plak yg tertinggal kunci..hahaha..mungkin penyakit lupa aku dah berjangkit kat dia..so,lepaklah beliau kat blik aku smentara aku plak p klas...n skali lg lupa nak bwk knci..nsib rumate dah xda klas..huhu

Pas klas p bli stong celup tepung {tapau ja..} n p makan..
time nak balik 2,baru aku prasan da sumthing yg kurang...note TKA aku!!.. Ya Allah..aku xtau kat mana aku tinggal..hadoi,dah la esok da klas... T_T
Dalam keta xda..mungkin aku tertinggal kat klinik time p timbang n lepak2 tadi...sob3x..aku sgt risau pada note aku skang..oh,note..di manakah kau skng..?? pulanglah..{gila kau nak srh note pulang sndri?? huhu..}..
sesapa yg terjumpa note aku yg berwarna ijau 2,tlg jgn bukak eh? sbb kat dlam 2 da kertas jwapan quiz n test aku yg dapat markah ntah pa2.. {malu..malu..}..
Moga2 aku jmpa note aku smula esok..

Wish me luck for my test kmia cat dan penglitup esok..
baru nak study neh..haha..giler relex aku..lalalaaa~~ {bernyanyi2 dgn muka risau..haha}


Sunday, February 21, 2010

:: hatiku hancur dan kecewa ::

Ari ni aku bangun lebih awal dari kebiasaanya..
Rasanya dalam kul 6.15 kot..awal kan? hahaha..As i mention b4, kul 8 aku da presentation forensic...bangun awal 2 bukan sebab semangat nak presen tau,tp sebab text xbuat lagi..haha..

Smalam kuar makan kul 8.30-10.00..punya la lama lepak2 kat situ..maklum la dah lama xjumpa..so,banyak la story yg perlu d bentangkan..hehee~
balik layan fb dl..pas 2 baru la tergedik2 buat slaid..dalam kul 12 baru siap..haha..agak lama aku ambik masa nak siapkan 4 slaid ja..sory la kak baiti coz melambatkan kerja anda nak combine..mud malas sedang mengusai diri..huuu~~

Eceli smalam aku tido lewat..
so,pagi ni kpala agak ting tong ckit..eh,tido lewat bukan sebab prepare tuk presen tau..tapi sebab bermanja2 dengan si dia tercinta..jgn slh pham plak,juz ber'ym' n ber'calling2' ja,ok? hehe...
Maklum la dah lama xberborak2 and jrang ber'sms',so banyak la benda nak cita..sory la syg klu awak bosan dgr saya membebel smlam.. =p
rasanya dalam kul 3 baru tido...2 pun sebab dah ngantuk sangat n xlarat nak cakap..hehe..

Pagi ni dengan mata yang teramat berat,aku gagahkan diri gak tuk bangun {tabahnya aku..heehe}..siapkan text..practise ckit2..n den sarungkan baju kurung..wah,dah lama gler rasanya xpkai baju kurung ni..rasa cam agak janggal..hehe..
4 information u ol smua,aku pkai baju yang xbergosok pg ni..malas doh..ngantuk sgt {ni menunjukkan bhwa aku xlayak lg nak kawen..diri sndri pn xterurus..haha}..tp rasanya xda yg prasan kot..xda pun yg tegur or they ol mals nak tegur ke,xtau la..em,xkisah la..janji aku xkcau org kan?

nak d jadikan crita klas forensic pg ni d batalkan sbb projector xbleh guna.. so,my presentation d tunda ke ari isnin next week..wawawaaaa!! penat dowh aku xckup tido..ingatkan bleh settle la ari ni..xyah nak pk2 lg..hatiku sangat hancur dan kecewa..pecah berderai bagai di hempas kaca {ceh,over plak!! hahaha}
so,next week jdual aku menjadi sgt cbuk..
ahad-esamen forensic
isnin-presentation forensic
selasa-presentation kmia cat & penglitup..

i think,no dating 4 dis week..sob3x..

ok la..berbekalkan nasi lemak+ teh o ais yg aku telan pas klas tadi,aku mau tidur..haha..
di tambah plak dgn cuaca di luar cna yg ujan,dah ckup tuk mengizinkan aku cover blk time tido aku..tido yg ckup baik tuk ksihatan..so, daa~~
Zzzzzz..............


Saturday, February 20, 2010

:: percutianku ::

hello u ol..

oh..terasa begitu lama xmenaip, merepek n merapu..
maklum la..blk kg kan..intenet soo tenat..so,mud nak on9 pn xda...
Anywy cuti kali ni sgt2 bez..5 ari kat umah xckup rasanya {even kedah sgt panas skng}..banyak benda xsempat buat n time nak balik tganu smalam,rasa berat ati sgt.. T_T

Pa2 pun aku dah kat tganu skang..di atas katil hostel umt sambil mengira-ngira masa nak siapkan esamen, slaid 4 presentation n study tuk test...waaa!! banyaknya...
Kepulangan aku kali ni di sambut dgn presentation forensic ahad ni kul 8 pg {bez kan? sob3x}..thats why la aku terpaksa balik awal..klu x,mesti aku tgh bersuka ria kat umah lg..huhuhu...

Haa...selasa ari 2 aku hang out dgn my adik2 (tilia n yen) n my kezen,namirah aka kakak..
ikut plan nak ajak adik aku yg bongsu skali,tp dia skolah plak..xcuti..maklum la skolah xda cina..

*[blakang] kakak,tilia n yen..*

We ol ni kluar punya la awal..dalam kul 7.45 dah tercegat kat stesen bas pendang {mengalahkan org nak p keja..haha}..
Eh2..we ol bkn saja suka2 ja tau nak kuar awal...aceli we ol ikut my mama p keja..so,bliau anta we ol dl b4 p keja..2 yg awal 2..so,we ol breakfast dl kat pendang 2..makan lambat2..mrapu2..sampai la dalam 8.30,we ol pn nek bas nak p alor star...

Sampai as..we ol pn p la tempat budak2 remaja slalu mlawat..
mana lagi klu bukan city plaza..sampai depan ct plaza,o,oo....ct plaza xbkk lg!! hahaha..gila awal we ol kuar..kedai2 depan 2 suma xbukak lg..ha,nasib la da watson kat depan 2 yg dah bkk..so,tawaf la kat dalam 2 beberapa round {untuk membazir masa..hehe}..
den bila kuar,da beberapa kedai baju yg baru nak bkk..we ol serang je la..xkisah la they ol 2 baru nak susun2 barang ka, mop lantai ka, i dont care {custemer always rite kan? haaha}..

ok2..kul 10.30 ct plaza baru bkk..
we ol yg kehilangan arah tadi mula rasa sdikit gembira..so melangkahlah we ol ke dalam 2 dgn penuh keyakinan..n skali lagi, OMG!! kedai kat dalam 2 blom bkk...hadoi!! kul 11 baru bkk..so,xtau nak p mn,lepak2 ja kat food court..minum2 smentara tggu kdai bkk...aduh! sungguh bosan!!

emm,ari 2 we ol blk dalam kul7 smp umah..sebab bas yg susah dapat..dekat 45minit tggu baru bas smpai..igatkan bila dah maju ni,byk la bas..tp cam 2 gak..huhu...

KEDAH Vs KELANTAN
mesti u ol tertnya2 kan why aku tulis cam 2..hehe..sebenarnya kul8 2 aku kuar plak..p stadium darul aman..nak tgk game ni la..1st time aku p tgk kat darul aman..sll tgk kat tganu ja..maklum la parents xbg..they ol cakap bola hnya tuk llki..pmpn xbleh p..tp ari 2 aku berkeras gak nak p..akhirnya berjaya!! haha..

*2nd half..xnampak plak muka helmi..hehe*

Suasana sgt happening..sllnya aku jd pnyokong minor {sbb tgk kat tmpat lwn}..malam 2 jadi pnyokong major..of coz la berbeza..Tp aku sgt2 xberpuas ati dgn pengadilan malam 2..cam hampeh ja {pendapat aku yg xbrapa pndai psl bola..hehe}..kedah men pn sgt2 mngecewakan aku..men cam {xtau perkataan yg sesuai nak menggambarkan}..tp jgn risau,bia truk camna pn..bia org ktuk2 camna pn,aku ttp sokong u ol..kedah ttp d ati.. PULUN KEDAH PULUN!!!.. anywy,aku puji pmain klantan mlm 2..men sgt cantik..mybe xda nasib or mybe gak keeper kedah yg terer..hehe..
kputusan mlm 2,mesti rmai yg dah tau..tp aku nak cakap gak..
keputusannya seri tanpa jaringan..

*khusyuk tgk bola*

em,lastly b4 aku nek bas blk tganu smalam,we ol mkn ramai2 kat luar..
memang ramai la..abah, mama, kak shila, aku, tilia, yen, adik, mak, bang li, intan, bang cik, abg zaki, k.tah, iman n thaqif...

miz ol diz memory.. =)




Sunday, February 14, 2010

:: oh kakiku ::

Kakiku bagaikan hendak patah.. T_T
Ari ni satu ari berjalan2 sambil bershoping dengan jayanya..dah lama xjalan ni..kaki aku pun dah xbrapa kuat {mungkin juga sbb aku xminum susu..hehe}..
Klu kat UMT,aku rasa dah lama aku xjalan2 ke kampus or jalan2 dari kampus ke hostel..Asyik nek van kuning ja..kcuali la kelas malam..pasar malam pun dah dekat stahun xp..haha..gila malas bersenam aku ni..

Em,dah lama rasanya aku xbershoping..
So,berhabis-habisan la bershoping {dah mcm org xpernah jmp shoping cmplex pn da}..aku asyik beli, beli n beli...sedar2 duit aku abis dalam RM300..wah,gila la!! 2 barang2 ja.. xtermasuk makan2 n tiket lagi..ish,dah lari budget abis ni...huhu..

*4 org yg gedisss..naddy,eiji,fiza,aku*

Ha,aku skali lg beli baju diner tau..
baju ari 2 kan aku rasa cam xbez..baju kali ni bez kot..pa2 pun tengok nanti ye {supraise la konon2..hehe}..tema aku tahun ni merah itam..sapa rasa nak sedondon dgn aku 2,bleh la bli kaler ni...hehe..
nak kutuk2 nnt pun xpa..aku xkisah {klu puji lagi bagus la..hehe}.. coz aku pun rasa baju 2 cam agak pulun..haha..tp bia la..dah final year kan? mesti la nak mragam abis..lalalaaa~~

*try kasut jap*

*bersama barang2 shoping*

*part yg plg bez*

Em,penat sudah..esok mau sambung jalan2 lagi...arap2 aku dapat control blanja aku..malam mau balik kedah..wah,beznya!! xsabar sudah mau tidur di bilikku..ahakz~~

*wif fiza*


Friday, February 12, 2010

:: kT - kL ::

Kekasih yang dulu hilang..kini dia telah kembali pulang..akan ku bawa dia terbang..damai bersama bintang.... =)

Mungkin aku boleh bernyanyi riang sekarang..hehe..thankz 4 giving me 1 more chance..

untuk pengetahuan u ol smua,aku baru ja smpai kL pg tadi..datang untuk beronggeng menghabiskan duwet biasiswa..hahaha.. {dlm ati risau gak sbb yuran xbyr lg..huhu}..

em,nampaknya harapan aku utk nak dia datang mbkt tercapai jua akhirnya..tapi bukan datang ja tau,siap anta aku n jalan2 lg..hehe..prasaan gembira time dia meng'offer'kan diri nak anta 2,hanya TUHAN yang tahu..thankz syg {malu..malu..sampai pipi merah..}

Perjalanan ke kL yg sangat memenatkan..even xda la jauh mcm nak blk kedah,tp mmg penat la..xtau knp..baru 2 jam dlm bas,aku dah xsenang duduk..mungkin di sebabkan aku xbiasa nek bas double dacker..mungkin juga sbb seat dia yg muat2 untuk bontot ja..mungkin juga jalan yg cerah buat aku silau n xbleh tido {jalan blk kedah bukit2 n xbyk lampu}..mungkin juga byk traffic light n bas asyik brenti2..or mungkin juga aku sedih nak tinggalkan tganu {oh,yg ni xmungkin..hehe}..

Masa dalam bas 2,aku xda la tidur sgt..banyak menghabiskan masa dengan termenung ja..nak msg,takut pening plak..hmm,yang si naddy, eiji n fiza nyenyak betul tido.. Haisyh! jelaz betul aku..aku gak yg terkebil2...huhu..
masa kat mana ntah {rasa cam area2 tganu nak msk phg} aku ternampak la 1 accident..antara moto dgn....xtau..sbb aku nampak moto ja..moto 2 sangat teruk..macam terputus 2 ja.. {xbrapa prasan sbb agak gelap kat situ..}..n den ada sorang mamat tergolek kat tengah jalan..eiii,mmg seram la! ni mesti kes rempit ni..
so,to u ol di luar cna,berhati2 lah d jalan raya..ingat orang tersayang..klu xmo ingat org tersayang pun,ingat la nyawa sendiri..amal 2 dah cukup ka? {peringatan tuk diri sendri gak..hehe}


*at noOdle station..pas ni nak makan kat cni lagi..byk mkanan nak try..hehe*

Jeng..jeng..jeng..inilah 'si dia' yang selalu aku sebut2..my cintaku..ahakz! {malu..malu}

*setelah puas d pujuk nak bergambar,akhirnya stuju gak..haisyh,ssh betul..huhu..opss,aku nampak kurang tinggi d situ..nampaknya aku perlu pkai heel yg agak tinggi untuk nampak lebih seimbang..hahaha*

ok la..mata dah berat..otak dah xbleh berfungsi..mau tido sebentar..
Daa~~



Tuesday, February 9, 2010

:: kembali senyum ::

lalalalaaa~~~
aku rasa cam nak nyanyi ja spanjang malam..
hehehe..
Awat?? camni critanya.....

ari ni aku sangat2 dalam mud nak balik umah..
ntah..mybe rindu stereng keta..hahaha..{aku baru blaja bwk keta ok? xtere lg..huhu}
Tmbah2 bila klas esok cncel..so,aku xda klas dah rabu n kamis..lagi la mronta2 nak balik..huhu..so,aku antar la msg kat dia ckp aku nak blk mlm ni bleh? tapi xda balasan..aku ttp think +ve..mybe dia da klas or xda kredit..huhu..

after maghrib 2,sedang aku mlayan prasaan n mlayan fb..
tiba-tiba..
"pertama kali kita bertemu..terpanaku melihatmu"
eh2..aku bukan jumpa sapa2 tau..2 juz ringtone msg aku..lagu mila n akim..hehe..
aku dgn malas2nya capai hs n wah!! dia yg msg??..
"ok,take care"
aku rasa cam nak lompat2..guling2..menjerit kat tingkap..senyum sampai tlinga..n rasa nak terjun dari tgkat 3 ni pn da..{haha..over kan aku?}.. 2 baru msg "take care"..blum lagi "sudi x jadi yg halal bagiku" {ceh,mcm ayat2 cinta da..}..klu dia ckp cam 2,xtau la nak bagi reaksi camna..hhehee~
pas 2 msg2 kejap..tp xkan nak cita msg pa..rahsia la..hehe..
even dia msg marah2 aku,tp aku suka gak {pelik kan?}..em,xkisah la..janji dia dah msg..

Em,arap2 la lpas ni lbih +ve...i miss him alot!!
awak,nanti anta saya kat mbkt eh? rndu sgt nak tgk muka awk yg suka senyum 2..hehe
{eeiii..jiwang!! haha}

Eh2..lupa plak nak cakap..aku xjadi balik malam ni..
back 2 plan asal..nak p jalan2 kat kL dulu..lagipun banyak keja kot nak kena siapkan..em,memandangkan semangat aku dah sedikit pulih, hope aku dapat siapkan dalam masa 2 ari ni.. chaiyok!!

hatiku sangat berbunga riang..lalalaaa~~

p/s : sy masih lagi tggu awk..n harap sgt dapat jumpa awk khamis ni b4 sy nek bas.. =)

*aku yg brangan nak jadi duta forest'secret*

:: di mana dia ::

hai semua...

WANT MY SPIRIT BACK!!
sob..sob..sob..
em,xtau la pa dah jadi dgn aku skng..dis week n last week,da ja klas yg xmsuk..pdahal jdual aku dah mmg sah2 free..xda la pack like sem2 yg lepas..2 pn nak memonteng lagi..hadoii..
come on la wahai NURUL NASRIATI!! WAKE UP,ok??
ya..ya..aku sdg mncari smangat aku yg ilang ni..mungkin aku patut nyanyi lagu SEMANGAT YANG HILANG-XPDC tuk dapatkan smula smangat 2...or mungkin fiza patut nyanyikan lagu 2 tuk aku {mst dia akan semput cam ari 2..}..haha..

Rasa cam nak blk mlm ni ja..tket aku pn xda org bli lagi..huhuhu...
sesapa yg nak balik kedah mlm ni...
tiket KT -ALOR STAR 9/2 malam masih da lg..single seat..sila dapatkan di kaunter SP BUMI dgn harga RM55..harap maklum...
hukhuk! mintak2 la da org bli..klu x,mlayang la duit aku 2..xbleh nak ambik blk..
Klu aku sndri yg blk bleh x kwn2?? mst dey ol akan ckp XBOLEH!! try la klu nak kena cepuk!!

Eceli,aku pn xtau pa maksud perkataan 'cepuk' 2 sebenarnya..
mungkin patut rujuk dalam kamus dewan bahasa & pustaka..tp aku rasa cam xda ja {tp xtau la klu btl2 ada..hehe}..perkataan 2 sebenarnya terkeluar secara xsengaja time tgh bergurau senda dgn rumate2 {time 2nd year}..n den mcm comel plak perkataan 2..xda la kurang sopan bila sebut n yg penting si penyebutnya masih mempunyai ciri2 gadis melayu..hahaha..
em,opss sori la klu u ol kat luar cna mmg dah tau perkataan ni..aku bercerita berdasarkan pengalaman..heeee~~

MOOD : XBOLEH TENGOK ORG BAHAGIA..
So,klu u ol kat luar cna xmo aku jadi pembunuh bersiri {pengaruh forensic} n u ol adalah mgsanya,plz jgn tunjuk kbahagiaan u ol n pasangan u ol kat depan aku,ok? haha..
Misalnya klu u ol tengah dating,tiba2 nampak aku lalu..so,buat2 gaduh ok? xkisah la,bertampar hang aku ka..tarik rambut sambil guling2 ka..bersepak terajang ka..janji aku xtau u ol tgh bahagia..{haha..kejam kan aku?}

em,ok la tuk kli ni..mau p klas jap g..xnak ponteng2 lg...
lastly,doakan smoga aku dapat semangat aku smula..terutamanya semangat mau makan..dah brapa ari dah nasi xmencecah perutku ini..huhuhuuu~~


Sunday, February 7, 2010

:: derita merindui ::

hello everybody!!

Andai derita merinduimu itu sebenarnya bahgia..aku pilih derita..
{mybe ni prasaan aku skang..sob3x}

Em,dah lama rasanya aku x mengupdate blog ni..
aku terlalu cbuk dgn jdual yg sengaja aku padatkan..smp sumtimes aku xsempat mkn pn..em,ntah la..thankz kwn2 yg dah byk membantu aku face smua ni...thankz alot! =)

hujung minggu yg berlalu sgt memenatkan aku..
mybe ni da bez thing yg aku bleh bt..huu~

khamis..
p skayu dgn kosmate..

jumaat

grooming bersama forest'secret..
kuar mkn kat noOdle dgn geng karok..
jamming..

sabtu
karok smp blk lambat..last2 miz klas forensic sbb pnt..huhu..

ahad
klas..
kuar dgn geng persadatari..

Penat la jdual yg pack camni..huhu..
nnt aku cita lebih lanjut..kpala masih blur..xtau nak taip pa..

p/s:cik naddy,nnt i jwb tag u 2 eh? sorry lambat..still not in mud..huhu~~

Thursday, February 4, 2010

:: thankz friendz ::

kita bertemu kembali...

as i mention smlam,ari ni aku p waterfall dgn my kosmate..
we ol p mn?? tggu....hehe~

Pagi ni aku agak cuak ckit bl bedak aku jtuh n pecah masa aku cbuk2 duk kemas2 brg yg nak bwk {padan la wat keja last minit..huhu}..saja la 2 nak suh bli yg baru..nak abiskan dwet aku..huhu..
anyway 2 xmematahkan smangat aku tuk kuar enjoy..aku kan kuat smangat..chewah!! {kuat la sgt kau 2..hee~~}

Perjalanan bermula seawal jam 9 pg..as yg di rancang..tgk2 suma org pkai lawa2..aku ja..tp xkisah la..ari ni aku dlm mud mls nak bergaya..hehe.. {bukannya da org nak pandang aku pn} we ol pn bertolak la ke tempat yg hendak d tuju..sbuah van, 2 buah keta n 3 buah moto.. {ramai kan? hehe}

Sebenarnya we ol plan nak p BELUKAR BUKIT..
jalan kat c2 punya la banyak najis binatang yg bernama lembu..macam roller coster gak la rasa bila apek {as pemandu van} cuba elak benda alah tersebut..tp xpa la coz aku nek van..klu terlanggar pun xda la effect pa2 pn..
camna plak dgn yg nek moto?? haha..sumthing yg x di duga telah berlaku {sabar ye alip..ni suma dugaan dalam khidupan..haha}..sory yer aku xdapat nak cita sbb takut nanti alip ketuk kpala aku..mungkin jgk aku akn jadi bengong beberapa ari akibat dari ketukan tersebut..so,aku xmo ambik risiko..haha..
We ol suma yg nek van n keta sampai dulu d simpang ke belukar bukit..tunggu pnya tunggu punya tunggu,geng lelaki yg bermoto xsampai2 gak..takut gak klu dey ol ni sesat ka apa ka..sbb aku di phamkan dey ol ni xpenah lg smp cni..so,we ol yg nek van ni patah balik {dlm keadaan yg bimbang takut minyak abis} tuk cari dak2 ni..tp jumpa gak..so,decide tuk tggu kat simpang td ja..nak d jadikan cita masa tgh tggu 2, van tersalah parking plak..tayar masuk dalam lubang..haha..so,terpaksa la kaum hawa yg ada ni menggunakan tenaga yg ada tuk tolak van tersebut..tamparan wanita!! yeah!! hee~~

sampai kat belukar bukit 2, search tempat..tp cam bahaya plak..xsesuai..tapi sempat lagi berpossing kat c2..hehe..{nama pn pmpuan..}

Atas2 sbb kselamatan,we ol pun tukar plan tuk p sekayu ja..even aku dah penah p dl,tapi xkisah la..janji enjoy..hehe..so,patah balik la..on the way 2,tiba2 san baru sedar yg handset dia tertinggal..{ish,2 la..kusyuk sgt ambik gambar smp handset pun bleh lupa..huhu}..apalagi,trus u-turn..nasib la xjauh lagi n lagi la nasib bila handset 2 xilang..huhu..
Setelah perbagai dugaan tersebut,akhirnya we ol sampai kat SEKAYU...


tengok la wajah2 keletihan n keceriaan sorang2..mesti dah xsabar nak mandi n makan kan?..hehe..alip sempat lg baca paper..mybe xmo ketinggalan dalam hal ehwal semasa.. {paper yg aku bli tp xsempat nak baca dah ilang..huhu}..J dengan senyumannya berkata "selamat datang ke sekayu"

Im very enjoy there..lupa seketika segala masalah..thankz friendz 4 da nice moment..
pasni bt lagi eh?

em,asyik letak pic org ja..nak letak pic aku plak la..hee~~

p/s:4 more pic..tgk kat my fb.. =)

:: rindu serindu rindunya ::

Hye smua..hee~~

Ari ni aku da test forensic..
1st baca suma soklan,rasa cam nak kuar dr MK 2 pun da..giler punya susah soklan..tambah2 aku ni yg study gitu2 ja..jiwa kcau kan..study pun xbrapa nak masuk..mud nak study pn xda..
Frust la jugak..tp nak bt camna kan? hope aku xfail dah la..huhu..

masa aku tgh tggu angah n k.baiti tuk p test tadi,
da sorang pak guard tegur aku..dia cakap "knp awak ni muka mcm xsihat ja..dah brapa ari saya tgk..awak ni sakit ka?" lebih kurang cam 2 la dia tny..terkejut gak aku..anyway thankz la pak cik guard eh atas kprihatinan anda..hee~~

Eh,muka aku cam xsihat ke?? aku rasa cam ok je..
Hmm,mybe sumtimes aku xdapat sembunyi prasaan aku yg tgh berkecamuk n bersedih n mcm2 'ber' lg la..hehe.. penat tau nak blakon hepi tp dalam ati sesak hnya TUHAN yg tahu...
ntah la..hope suma ni akan cepat2 berlalu..aku dah penat nak tanggung..rasa cam dah xmampu lagi.. {sory la berjiwang ckit malam ni..huhu}..

Ya TUHAN..
klu dia bukan jodohku..kau ilangkan lah prasaan ni..
aku xmampu lgi nak tggung..aku hanya hambaMu yg lemah..

Bila time2 camni,mula la nak igt umah..
mama, abah, kak, adik2, sepupu, anak2 sdara spupu..rindunya...

*aimi najihah aka kakak*
Ni anak sdara aku yang pling aku rindu,pling rapat dgn aku..rindu plukan dia..sob3x..
tggu ngah balik ye kakak..

*ayuni safiya aka yuni or adik*
Klu bab2 nak cakap serah kat dia..sgt2 byk cakap..smp kdg2 aku pn malas nak layan dia..penat tau lyan dia ckap..mybe besar nnt dia sesuai jadi pengacara or pnyampai rdio..haha..

*haziq iman*
Paling hyperactve!! aku rasa org yg nama haziq ni mmg hyperactve kot..huhu..
sgt2 penat nak mlayan dak ni..
Tp dia sgt2 kreatif tau..penah dia simpan kucing yg we all bela kat dlm peti ais..kreatif kan? haha..nsib la adik aku prasan..klu x,mybe dah mati beku kucing 2..

*intan*
masa aku balik ari baru bleh bjalan..mybe skng dah pndai cakap kot..tp ada ciri2 nak ckap byak gak ni...sgt rindu dgn pipi dia yg tembam 2..

em,xsabar nak balik jumpa dey ol suma ni..mesti ilang suma msalah aku bila lyan krenah2 dey ol ni..huhu..

esok aku nk ke waterfall dgn my kosmate..dgr2 rmai yg nak join..arap2 bez la..tp lg bez klu geng aku join skali..hmm,xpa la..dey ol ada sbb sndri knp xjoin..
skng ni aku juz nak enjoy ja,..nak lupa prob yg mnyerabutkan aku ni..
so,sesapa yg da plan nak jln2 2,jgn lupa ajak aku eh? aku skng dlm usaha nak memadatkan jdual aku or dlm kata lain nak men'bz'kan diri aku..
so...mari kita enjoy!!! =)


Tuesday, February 2, 2010

:: im back!! ::

tajuk ni di tujukan khas buat kawan2 aku kat fb..hehe..

Setelah lebih kurang 2 ari aku meng'deactivate'kan akaun fb,
ari ni aku dah activate smula..bosan seh idup tanpa fb..aku rasa cam lagi sedih kot..lagi ksorangan..
so,to kawan2 yg bertanya 2,skang aku dah kembali..jgn rindu2 lg eh? haaha..

Hmm..tadi rasa cam mOod nak meng'update' blog..tapi xtau plak nak mrepek pa..
nak cita sal prob percintaan yg xabis2 tu nnt cam bosan plak org baca..even brapa kerat ja yg baca blog aku ni..tapi xbez la jiwang2..aku bukan jnis yg jiwang ok? {kadang2 ada jgk ckit..tp kdg2 ja tau..2 pun klu jiwau kacau} em,da org cakap better aku lupakan dia..i will try my bez to face all of this..chaiyokk!!

ok la..aku nak cita sal isu hangat antara 3rd year my kos skang..
pa lg klu bukan psl diner..biasa la bl dah last sem ni,mesti la nak bergaya abis kan?
hmm..aku xtau nak pkai baju pa lg..still thinking..mengikut blog naddy,tema taun ni shining glamoures..perlukah aku lilit2 lampu lip lap lip lap kat badan n duk kat plug?? {dah mcm pokok krismas rasa}..sure shining n glamer abis la! {mybe bleh jd queen of nite kot..haha}..

Eceli aku tringin sgt nak pkai ala2 AVRIL LAVIGNE gitu..tp cam xsesuai ja kan tuk diner..kawan aku ckp cam mlampau sgt...ok2,aku tukar...hmm,nak pkai ala2 ELYANA la..xpun GOTHIC..ok x? hehe..tp shining kah? hmm...

sebernarnya aku dah bli baju tuk diner nanti..tp cam xssuai plak..so aku nak simpan baju tu tuk diner my kos nnt..

*ni la bajunya..xbrapa sesuai kan??*

In plan aku rasa cam nak bt persembahan tuk diner nanti..
mesti la nak nyanyi kan..nama pun kaki karok..nak nyanyi lagu yuna-dan sebenarnya versi unplug..gitaris di import khas.. {pdahal kosmate aku je..hee~~}..so,tunggu ye..haha..
tp sesuai kah?? aku pun memang xpernah karok lagu ni..tunggu dan lihat je la nanti..ntah jadi,ntah tak..hehe..kawan2 aku ckap aku pn dah macam yuna..sll pkai slendang..tapi aku pkai stail lain,ok?? haha..{slendang itu murah,so lebih jimat bli slendang kot..}

*time mula2 pkai slendang..buruk kan?..hee~~*

*yg ni dah pndai ckit..tp buruk gak*

*ni imej terkini..hehe*

hmmm,agak2 baju apa yg sesuai eh tuk diner nanti???



Monday, February 1, 2010

:: peningkatan suhu ::

Kebosanan yang melampau telah melanda diri
bila aku telah meng'deactivate' akaun fb buat smntara waktu..
Bosan gler la..sampai aku rasa nak update blog stiap masa..haha.. {aku kan celik IT..ahakz!}

Em..ok la..bukan 2 yg aku nak cita sebenarnya..
aku nak cita pasal nasib pokok2 kat umt ni..especially pokok kat hostel B1 ni {blok aku}..
kenapa di tebang dahan2 tersebut??
klu kat campus,alasannya aku bleh trima lagi..takut menjejaskan bangunan2 skeliling..
tp klu kat hostel ni knp plak? xkan takut jejas hostel kot? pas 2 knp tanam?? pkok 2 pn bukan besar cam kat campus...or skang ni musim menebang dahan se'umt'..ada sesapa bleh jawab x?
Berikut merupakan gambar2 yg di ambil dari bilik aku..hehe..{poyo la!}

*berhampiran kedai kerol*

*kat cni dah di bersihkan*

*dekat tepi tingkap bilik aku*

Dengan penebangan pokok2 ni akan menjadikan umt makin panas..
hadoi!! plz la..nak tido siang2 pn susah tau..panas sgt! huhu..
Bab xbleh tido 2 xpa lagi la coz memang xelok tido siang ari kan? {tp aku slalu ja buat..hehe}..
ni bila nak study pun xda mood {haha..alasan!}
sbb kpanasan ni jgk la salah 1 faktor aku malas nak makan tengah ari..panas seh nak turun cari makan tgh2 ari ni..hasilnya berat aku tinggal 42kg {berdasarkan last aku p timbang}..huhu..aku nak gemuk sket..sob3x..
n den perbelanjaan aku jgk makin meningkat coz terpaksa bli sunblock..hehe..ye la,sunblock 2 bukannya murah..nak2 yg SPF tinggi..n klu nak yg berkesan,kena la kuar dwet lebih ckit kan? lalalaaa~~

hmmm..kesimpulan yg aku boleh simpulkan di cni,peningkatan suhu ni banyak memberi kesan terhadap aku..haha..
jadi,marilah kita sama2 menyokong aktiviti yang boleh mengurangkan pengeluaran gas rumah hijau..isu global warming smakin serius..
as student yg blajar selok belok alam skitar ni,aku amat2 mengambil berat tentang masalah ini..chewah!! heee~~