There was an error in this gadget

Friday, July 30, 2010

:: 3x happy ::


byk kan aku hepi? hehe..okeh2..nak cita satu2 event cita ni dah basi..tp nak tlis gak..hahaha!

~tanggal 25 July 2010~
Seperti yg smua dah maklum,my konvocation day!! wah,bez sgt2..so,dgn ini scara rasminya aku dah memegang title BACHELOR OF SCIENCE (ANALYTICAL & ENVIRONMENTAL CHEMISTRY)..tamat sudah pengajianku..syok2! haha..pointer xyah ckp la..bkn gempak gedebabom pn..ckup2 makan ja..malu ah nak ckp..ckup la ckp 2nd class upper..Alhamdulillah.. in future masih blur2 lg..nak sambung ke nak keja eh? ati cakap lebih kpd nak smbung..tapi 2 la..malas plak nak isi segala macam hal 2..pas 2 nak kena blk UMT plak mntak cop lec suma..adusss! ssh 2..nak keja pn ssh..kan bez klu petik jari ja.."tap! tap!" dah dpt keja..pa2 pun wish me da bez 4 my future..ok? =)
ha,untuk pngetahuan u ol suma,ari 2 jgk adalah ari besday my abah..


hepi besday abah!! muah3x!! pandai kan UMT plih tarikh..kira ni adiah buat abah la..ni ja yg mampu..maklum la anak abah ni x keja lg..hehe..smoga abah ceria2 sll..even besday abah,tp abah yg blanja..abah xkisah kan? hikhik..


~tanggal 28 July 2010~
ni la tarikh yg dah lama aku tunggu2..berdebar2 seh..ckit lg nak kena Parkinson..post sblm ni aku mntak u ol doakan tuk aku kan? so kpd yg blom tau 2, sbnarny aku da test JPJ..eh2,bkn aku yg test JPJ 2..tp JPJ 2 yg test aku..hehe..mmg agak cuak sbb ni 1st time kot..baru nak ambik lesen moto keta..dah tua2 baru nk ambik kan? haha..xkisah la..jnji ambik kan? kan? kan? lgpun bknny tua sgt..baru awl 20an..relex ar..

sesi 1:test moto
aku dapat no 8..fuhhh! kira ok la..awal2 2..xda la aku bdebar sgt tgk2 org nnt..
no 1 : lepas.. (ok lg ni)
no 2 : jatuh titi (time ni aku mmg cuak gla..bleh ka aku nnt? dah dekat sbulan x prektis ni..)
no 3 : pass..
no 4 n stusnya : pass..
no 8 : ha,aku la 2..baca doa..tiup kiri kanan..Fuhh!! Alhamdulillah..lepas gak..abis la 1 seksa..pas ni xda la aku jd minah rempit yg mngumpul surat saman lg..haha..btul xtipu..stakat ni aku dah 2x kena sman..tp time skolah dulu la..jgn xtau,aku p skolah rempit..bjuang demi mnuntut ilmu la knon2ny..haha..nsib la dulu2 xda smpai heret ke balai..stakat bg surat cinta ja..pas 2 mntak autograph..klu x,mau abah ngamuk keja duk jmput aku kat balai..haha..

sesi 2 : test keta
skali lg dpat no 8. tp kli ni xda la sebedebar test moto..mungkin sbb pg 2 dah penat berdebar kot..mgkin jgk aku tau keta 2 xkan terbalik cam moto..klu terbalik gak aku rasa aku la student plg hebat kat c2..mgkin jgk ckgu yg mngajar aku 2 pn malu nak ngaku anak murid..silap2 dia trus brenti jd ckgu driving..haha..
bhgian 1: bkit, parking, 3 pnjuru..
pass..time jmp JPJ nak ambik borang, dia ckap "sy nampak awak dri pg td lagi..sbb awk pkai baju kning..dri jauh dah bleh nampak..bt elok2 jln raya nnt"..pas 2 aku tgk skeliling..btl la..aku sorang ja yg pkai baju kaler mnonjol gla..rasa mcm glow in da dark! hahaha..hampes btl la JPJ ni..xyah la tegur..kan aku dah malu..sriyes beb! bknnya aku sngaja..aku pn men blasah ja..so,kpd kwn2,sila jgn pkai baju yg kaler2 camni yer..nnt anda akan malu cam aku..hehe..
bhgian 2: jalan raya..
sumanya berjalan lancar..mujur la jln xcbuk..so, im pass..hehehe..
dgn ini aku nak umumkan bhwa no 8 adalah no bertuah aku..i like sbb sama ngn no jersi oezil..player germany yg kacak 2..hikhik!


okeh, dah abis dah 3 brita hepy..
1 : my convocation
2 : pass moto
3 : pass keta

hepy2 jgk..tp da 1 benda yg buat aku rasa ckit terkilan.. ecceli, aku pny harapan nak grad dlm keadaan xda gduh dgn sapa2..nak baik dgn suma org..xnak smpn pn bnda2 yg xbez ni..tp pa nak bt kan klu org 2 dah xbleh nak maafkan kita? hmm..

kpd kau yg anggap aku musuh kau~
aku tau kau xkan baca pun bebelan aku ni..sbb aku rasa kau xtau pn aku da blog..tp xtau la klu kau tau..bknny pa, aku nak ckp trus dgn kau pun,kau dah xbleh nak tgk muka aku kan? apatah lg nak dgr explain aku.. hmm,aku pn xtau eh nak ckp camna dgn kau..kau pn tau pa mslh kita..suma org salahkan aku..not fair kan?? pdahal sebaliknya......aku bkn nak salahkan kau..bkn jgk nak ckp aku btl..di mata suma org aku yg salah..ye! aku yg salah..tp it doesn't mean aku ni suka menkan prasaan org..ati xbleh d paksa kan? cam 2 gak aku xbleh nak pksa ati kau maafkan aku..kau mntk aku maafkan kau..kau xnak mati dlm keadaan org xmaafkan kau..tp kau sndri xbleh maafkan aku..camna klu aku yg p dulu? hmm..kita dah besaq kan..bleh pk..xpyh la nak pk cam bdk2..
mcm2 aku dgr cita psl aku..ckp aku ni plygirl la..suka kuar dgn laki nu,laki ni..suka tkar2 bf..bila aku risik2,kau yg ckp..sumpah time 2 mmg aku stress..smp pnh blk kg sbb nak tenang2..bygkan org yg xpnh ckp ngn kau tb2 chat ckp kau mcm2..pa kau rasa?? hmm..klu btl aku ni pmpn cam2,sila tunjuk bukti...d cni aku nak ckap yg aku still lg dgn bf aku..xda tkar2..kau pn tau aku nak laki camna kan? skang aku dah jmp n aku bhgia..
lastly aku nak mntak spy kau bleh maafkan aku..lupakan bnda yg lepas..bknny bdk2 lg nak gduh sbb bnda2 gini..aku bknny ego xmau tgur kau..tp bl tringat yg kau ckp xbleh nak tgk muka aku,so aku lupakan ja hasrat aku 2..hopefully if da rnion kos ka nnt kita akn still kwn mcm dl.. =)

"kita xbleh buat smua org suka kita sbb kita pun xsuka smua org..kan?"

3 comments:

  1. wah..sikitnye tepek gmbr konvo..mau lg..hehe
    tahniah...~

    ReplyDelete
  2. cikfasya : xda gambar la..ambik gambar ckit ja..xsempat..

    lukman : thankz..hehe

    ReplyDelete