There was an error in this gadget

Tuesday, April 12, 2011

:: Duhai hati ::

Ya Tuhanku..

Kuatkanlah atiku dalam menempuh ujianMU..


Rasa berat sgt nak tempuh suma ni..tanpa org tersayang d sisi..tanpa skongan..tanpa org d blakang tuk sambut klu aku terjatuh..

DUNIA TRASA KOSONG..

bila xda lg kbahagian...yg tggl cuma knangan tuk gagahkan diri tersenyum..walaupun pahit..

knp dugaan dtg bertimpa2? xsempat aku hadapi,dtg lg dgaan lain...
mungkinkah kbhagian 2 mlik aku lg?? ktenangn yg slama ni aku nikmati..

Andai masa dapat d undurkan........................


*kpd kwn2,klu aku menghilangkan diri tanpa sbarang khabar,mntak maaf byk2..kalian mmg terbek..halalkan smua..salam syg bt smua..*

Saturday, January 8, 2011

:: eh,baru 2 taun??::

Salam 1Malaysia suma..

Tahniah buat football team Malaysia!! Penutup 2010 yg betul2 membanggakan..woww!! lambat gila kan aku wish? hahaha..nak buat camna my laptop buat hal plak,skrin blank. Haisyh!!menguji kesabaran betui!! okeh,bukan nak cita psl bola sebenarnya coz suma org dah ckp psl bola kan? fb,blog,paper,ckup la 2..da benda yg lebih menarik..bagi aku ja la..bg u ol,xda kena mengena kot..haha!

Sebelum 2 nak bagi amaran sikit. Entry kali ni memerlukan tahap kejiwangan yang melampau. Sesapa yg mngamalkan prinsipidup SAY NO TO JIWANG KARAT, sila tinggalkan entry ini dengan SEGERA! sekian terima kasih.

Dear awak yg paling sy sayang.. *chewah!!*

Ari ni baru cukup 2 taun kan kita kapel? Tapi rasa cam dah 20 taun! hahaha..selalu sgt gaduh. clash lg la. klu kira talak, dah lebih dari 3 ni. Dah wapa org cina buta kena pkai xtaula. Haisyh! byk btl dugaan kan? tp gaduh2 ni yg buat makin syg..heee~
Awak igt lagi x camna kita kenal? Maksud sy,sy kenal awk. Sbb awk mmg kenal sy since sem 1 lg kan? klu x,xkan awk tau suma psl sy. dgn sapa sy kwn, dgn sapa sy kapel, baju yg sll sy pkai, smpaikan kedai mkn fav sy pun awk tau! ha,nmpak sgt awk admire sy kan? hahaha. 1st time sy jumpa awk time pesta konvo sem 3. Awk p dgn kwn2 awk,sy dgn kwn2 sy. Tiba2 da sorang kakak mai kat sy ckp da org nak bkenalan *smbil tunjuk arah awk*. Sy tgk awk,awk kenyeh ja. Sy ckp kat kakak 2,suh dia ckp sndri *sy kan juai mhal*. Pas 2 awk asyik follow sy ja. Rimas tau. *ke sy yg prasan? hahaha*. Pas mlm 2,awk sll kcau2 sy. Pantang jumpa. Mintak no phone la, panggil2 la, meluat tau!! Tgk awk dari jauh pn sy dah meluat!! Haisyh!
1 sem awk kcau sy. Awk xbosan ka? xreti nak giveup? Last2 b4 cuti sem awk suh seseorang bg no phone awk kat sy. Mst awk dah mati akal kan camna nak ngorat sy? haha. Time seseorang 2 bg no awk, sy mmg kutuk gila2 la awk 2. Sy ckp playboy la, suka kcau girls la, gatai la, prasan ensem la, mcm2 lg la. Sbb time 2 sy mmg xsuka la awk ni! Tp beliau paksa sy ambik. Sy pun ambik la dgn ati yg terpaksa.
Hmm..time cuti sem tu,xtau la camna sy bleh terbuka ati ambik no phone awk n msg. Pkul 2 a.m plak 2!! Haisyh! tensyen pnya psl la ni. Sbb 2 awk sll cakap sy ngorat awk dl. Mmg sy msg dl tp awk ngorat sy dulu tau!! Sy dah tetapkan masa 1 sem tuk awk kenal sy b4 kapel. Tp bila dah kenal rapat2,sbulan ja sy dah trima awk. Ish,xtetap pndirian btl sy ni. heee~ Pas 2 sy sll curi2 skodeng awk men futsal kat court. Awk xprasan kan? Sbb awk prasan awk bez. hahaha!

Sy syg awk...walaupun kita byk beza..
Sy minat team kedah, awk minat team tganu *tp sy minat ashaari & Sharbinee tau*. Sy skong Germany, awk skong Argentina. Sy suka Chelsea, awk suka Arsenal. Dulu sy skong arsenal gak sbb tiru awk. Tp bila arsenal asyk kalah,sy skong chelsea plak. Skang chelsea plak down,aa..aa..aa..nak skong arsenal blk bleh? lalalala~ Tp kita sama2 skong team MALAYSIA!! MALAYSIA BOLEH!! Yeahh!!

Sy suka awk...walaupun awk ckp sy suka bletiaq...
Besa la org utara kan. Dah sinonim dgn sifat suka bletiaq. Tp sy rasa awk lg kuat bletiaq. Sbb awk penah bletiaq kat sy dari UMT smp NR Cafe sbb sy lambat trun nak kuaq berbuka. Mst awk xprasan kan? Fuh!! awk xpenat ka ckp lama2. Bulan posa plak 2. Lalalaa~

Sy cinta awk...walaupun awk xromantik...
Lgpun sy mmg xsuka jiwang2 karat ni. Skali skala bleh la. Penah awk kol sy tgh2 malam. Awk ckp tjaga n den tringat sy. Oh,sweetnya!! Xkisah la sy kol awk time tido xpernah berangkat even kol smp 56x! huh!! Tp awk sll bkorban tuk sy n buat sy terharu. Oh,bahagianya!

Sy tetap pilih awk...walaupun awk penah buat gol sendri..hahaha!
Tp sy xkisah pun. Camna sy bleh minat Asraruddin even beliau penah buat gol sendri time lwn Indon, cam 2 gak sy bleh trima awk. Sy xkisah pun psl gol tu even sy selalu perli2 awk. Saja nak gurau2 manja. Hope awk pun xkisah. Fair la,awk pun sll gelakkan sy. Whatever is, sy bangga dgn awk coz berjaya sarung jersi UMT. Tp klu dpt sarung jersi Kedah lg bangga. 2 blom Msia lg.

Ok la, dah rasa cam pnjang ja ni. Jap lg mau dting..ahakz!

p/s: btui la org ckp. Jgn terlalu benci org,nnt kita akn syg. So,klu suka seseorng,bencilah dgn spenuh ati. Mn tau nnt akan dpt. hahaha!

Sunday, December 26, 2010

:: aku masih dara ::

Salam 1 Malaysia suma..

Mula2 tempek pic tiket dulu..cam besa la..hehe..


1st skali nak ucap special thankz tuk kak illianahidayah coz blanja tgk aku masih dara..nnt blanja lagi yer..hikhik! Niat d ati nak tgk buah ati si ariel zafrel..tp tgk2 aku tak bodoh dah tak dak..hancus hatiku..hukhuk..hantu kak limah balik umah pun tak dak..aiseh!! so,no choice.. aku masih dara..tgk triller bleh tahan bez..

Kawan2 aku dah tgk blom?? kpd yg dah tgk,pa pendapat u ol?? bez x??

Klu dari spuluh stars,aku bg half la..5 stars..juz my opinion..mybe xkena jiwa kot..jalan cita yg slow..xda climax..aa..aa..tkut la nak komen lebih2,..kang xpasai2 kena saman..huhu..
klu u ol nak tau bez ka x,p la tgk sndri yer..xmo la cita kat cni..nnt xseprais..hakhak!

Ha,da benda yg buat aku tensyen time dalam panggung 2..sebelah aku ni da sepasang kapel..sbelah aku si pompuan..mybe dia tkut aku ngorat bf dia kot if duk sblh aku..xkisah lah..aku lg slesa if pompun kat sbelah..yg si awek ni,pantang muncul ASYRAF MUSLIM, "ensemnya!! ensemnya!!"..Adeh!! aku tau la hang 2 minat dia, tapi takkan la doblas kali muka dia muncul kat screen 2,doblas kali hang nak sebut benda yg sama?? stress betoi aku!!

moral of da story, sila hormat orang kat sebelah semasa di dalam panggung..sekian terima kasih..

*pesanan buat WIRA WIRA MALAYSIA yang bakal menentang indonesia,smoga kjayaan mngiringi anda..sangat2 berbangga dengan anda*


Sunday, December 12, 2010

:: Akhirnya!! ::


Salam 1 Malaysia suma..

Akhirnya..kini pasti..ku merasai cinta nan suci.. *ini adalah lirik lagu Anita Sarawak*.. Terpampangnya post kali ni bukan nak cita pasal Anita Sarawak tapi nak cita yang AKHIRNYA aku berjaya tengok ngangkung!! hahaha..tahniah kepada diri sendri..sebagai bukti aku sempat bergedik gedik snap pic kat poster.. *xdapat bergambar dgn plakon,dgn poster pun jadi la..haha*

Ni plak lagi 1 bukti..hehe..

Bleh kira dengan jari la orang kat dalam panggung 2..maklum la org dah layan cita len, yg aku ni baru tergedik2 p tgk..harus la brapa kerat ja org kan..haha..
Citanya not bad..klakar n byk scene terkejut..pergh!! bleh sakit jantung aku di buatnya...pas 2 aku rasa dengaq sora aku ja dok gelak gelak n menjerit jerit..siap melatah lagi tu..haha..xkisah la..bukannya org kenai aku pun..lalalalaaa~


Pas 2 xtau nak p mana,lepak2 kat menara los staq..skodeng2 org dating..kutuk2 ckit.. *xkena dekat diri sndri bleh la kutuk kan..hehe*..tgk la pic aku kat atas 2..btapa gembiranya dapat lepak kat manara..abis terpampang lubang idung yg xbrapa mancung 2..hahaha~

Pasni nak layan aku tak bodoh plak..tapi xtau lg bila..huhu..xsabaqnya nak tgk ariel Zafrel!! byk fedback yg aku dgr cita ni mmg bez!! berbaloi melabur di panggung2 berdekatan..so,apa tggu lagi?? jom serbu ramai2!! nak ajak aku pn boleh.... =)

Wednesday, December 8, 2010

:: Ariel Zafrel ::


Salam 1 Malaysia semua..

U ol kenai x ARIEL ZAFREL??
Ok,da yg kenai,da yg x..
camna klu aku tny..."u ol kenai x ARIEL PETERPAN??"
x kenai jugak?? ala,u ol xpyah buat muka suci la..buat2 xkenai plak..hakhak!
Ok stop2..aku bukan nak cita psal ARIEL PETERPORN, eh salah..ARIEL PETERPAN..klu aku cita pasal dia,xpsal2 kena hentam plak blog aku ni..*budget mcm da org nak baca kan..haha*

Aku nak story pasal si jejaka kacak yg dah mencuri ati aku..kli ni bukan football player lagi tau..buat pertama kalinya..hahaha..ala,bukan slalu aku minat artis ni..xsalah kan?? tp football player ttp no1 la..hehe~

Firstly tepek pic dia dulu..baru la bleh tunjuk kekacakan beliau ni..


Kacak kan?? lalalaa~ ha,da yg macam dah nak kenai 2..
ok,xpa..aku tepek lagi sketul..

Kenyit mata plak..aoww!!! hahaha~

Aku mula kenai beliau ni time beliau blakon cita DURJA NINGSUN..dalam cita 2 beliau pegang watak ALIF..1st time tgk aku dah mcm "smartny mamat ni..plakon baru ka?"
Xtau la pa yg mnyebabkan aku tertarik sgt kat beliau ni..mybe stail dia or body yg agak ketul2 even kurus ja or xtau la..senang cita aku mmg bkenan la ngn beliau ni..

beliau yg sebelah kiri ye..

Ni plak pic beliau dalam cita AKU XBODOH..beliau yg pegang watak as SUDIN..tgh men kat panggung skang ni..klu u ol nak bkenalan bleh la p tgk..aku pun xtgk lg..xberkesempatan nak tgk..klu xsempat nnt, aku tggu cd cetak rompak ja la..bleh tgk byk2 kali..haha..tp klu tgk kat panggung lg bez kan? tgk muka kacak ni kat skrin besaq..haha..

Ari 2 aku da tgk the making of cita ni..bez gak..part si ariel ni tumbuk2..perghhh!! smart abis lah!! mmg lelaki sejati lah!! gentle, macho n sewaktu dgnnya lah!!
Eh,Cop!! cop!! bukan aku ni suka bad boy..laki laki yg ganaz2,kaki pukul ni..kang xpasal2 skali ngn aku kena pukul..tp klu dpt bf yg pndai bab pukul2 ni ok jgk kan? rasa save ckit..bayangkan la one day kita kena kcau ngn segroup mamat2 yg ntah pa2..n den bf kita mai n blasah mamat2 tu tuk save kita..aoww!! romantik kan?? mcm drama!! hahaha~

Ni pic dari poster aku xbodoh..beliau yg pakai baju itam 2..u ol jgn lupa p tgk tau cita ni..*tlg promot ckit*

Oppss,lupa nak ckp..umoq si ariel ni sama ngn aku..peace~


Tuesday, December 7, 2010

:: cincin..merah..shopping ::

Salam 1 Malaysia!! Hye smua!! =)

Cantik x cincin ni?? hehe.. *sila abaikan jari jemari aku yg xcukup runcing 2*
Dengan tersarungnya cincin ni maknanya aku dah kena cop..so,xbleh la nak gedik2 macam zaman single mingle dulu kan..kena blajaq setia..bak kata KrissDayanti, Cobalah untuk setia!! hahaha..
Okeh!! Stop2!! cukup2 brangan ckit2..mana da aku btunang ke hapa lg..bli sndri ja la..hehehe..saja menggedik gedik..

Jlan2 + shopping..ingat nak window shopping ja..tp besa la pmpn kan..even aku ni bukan la jenis hantu shopping sgt..tp bila dah bkenan n duwet da kat tangan 2,rembat gak la..haha..
Ni lagi 1 yg aku sempat rembat...

Cantik x?? aku pn agak pelik ni..smenjak dua menjak ni,aku pantang tgk baju kale merah..mst prasaan nak beli 2 bkobar2..dug dag dug dag ja dlm dada ni..mau xmau,terpaksa la bli..baru la tenang ckit..hehehe..so kwn2, ajak la aku kuaq..mau rasmi baju baru ni..hakhak!

Eh,lupa lak nak gtau aku shopping kat mana kan..
em,kat cni la aku shopping menghabiskan ujung minggu..

..Hatnyai..
tgk,aku pkai tudung pun dah mcm org thai dah..haha..nak rush punya psl la ni..
Nampak cam kaya ja kan aku ni..smp ke hatnyai menghabiskan ujung minggu..haha..
ok2..aku tipu..sebenarnya kat cni ja..

Padang Besar, Perlis..
Shopping2 n den balik..xbleh lama2..kang xda duwet plak nak topup nnt..huhu..
ni lah muka2 team shopping..haha..kiri 2 kak aku n yg tengah 2 my kezen..

Skian saja tuk kali ni..rasa blur lah dah lama x mengarang..rasa buruk gila ayat..ahahaha..


Tuesday, September 28, 2010

:: hepi besday!! ::


Ehem! ehem! salam smua..

Hepi besday!! hmm..besday sapa ea?? besday sapa lg klu bukan diri sendri..hehe..meh nyanyi ramai2 tuk aku..

Hepi besday to me..
Hepi besday to me..
Hepi besday to nurul nasriati..
hepi besday to me...
(clap..clap..clap..hehehe)

okeh bersempena dgn umur 22 taun ni,aku dan la gedik2 bergambar pas klas td.. oppss lupa lak nak story..aku skang da kat Penang Skill Development Center (PSDC) sitting 4 Biotechnology Entrepreneur Special Training (BeST) program..bleh klik di sini tuk tgk we ol punya fesbuk..or jenguk kat biotech corp punya sesawang tuk maklumat lanjut..malas la nak cita..hehe..
hmm..layan ja la pic2 aku yg berumur 22 taun ni dgn tema payung..layannnn~~

yg ni possing ayu ckit..konon2ny matured la..


yg ni xbrapa nak ayu ckit..


yg ni..em,xtau la..haha

camna?? camna?? da prubahan x?? hahaha..xda kan?? still mcm dulu gak..kebudak budakkan..eceli risau gak ni..camna nak kawen klu still camna budak2 lg? bleh ka? camna klu dah da anak nnt?? hahaha..haisyh,gatai betoi..keja pun xlg..hehehe..

ha,lupa plak..tuan punya badan yg tlg snap pic ni suh mention tuk kredit 4 beliau..so,tuk memenuhi permintaan beliau,aku nak ucapkan thankz to cik shida coz tlg snap2 yer..hikhikhik!

pas penat2 possing, kawan2 aka housemate aku ni pun cbuk suh snap pic dey ol..aku pn layan ja la..kang majuk plak..hehe..ni la muka2 sbahagian housemate aku..



camna nak matured kan klu housemate pun x matured??
lalalalaa~