There was an error in this gadget

Monday, May 24, 2010

:: mayat warga emas ditemui di terusan ::

KAMPUNG KERKAU - Sangkaan ahli keluarga bahawa ayah mereka pergi kerja terjawab setelah mayat ayah mereka dijumpai di dalam sungai terusan mada Guar Kepayang bersama motosikal yang ditunggang mangsa. (sumber:sinar harian)

ni cita btl2 ni..bkn main2..klu xcaya,u ol bleh cek kat sinar harian-25/5..*kg i ni bkn femes cam kg mawi..so,stakat sinar harian ja yg bleh masuk..hehe*

Eceli i tau brita ni masa i otw nak anta Mar kat Shahab..dia nak blk Penang..masa otw 2, abah i dapat panggilan dari seseorang..xtau la sapa..mls nak tny..lgpun mcm la i knal suma kwn2 abah i kan? i mcm dah pelik dah masa abah i jawab kol 2..len mcm ja bunyi..mcm da yg xkena..so,i tnya la.."pasaipa abah??" n den dia jwb "ada org jatuh sungai"..Innalillah *smoga roh beliau di cucuri rahmat..amin*

Pas anta Mar,trus blk..xsabar dah ni nak p tempat kjadian..*besa la..i kan bz body..haha*.. masa otw blk 2 abah i cbuk ja msg2 n kol2 org nu la..org ni la..story psl bnda ni..bwk keta pun xbrapa nak fokus..takut gak i time 2..Dah dekat nak sampai 2 we ol follow blakang BOMBA..tp pas 2 we ol masuk jalan short cut..bomba 2 plak jln trus..

Sampai ja kat tempat kejadian, i tengok rmai giler org kat c2..eceli i ada ambik pic tempat kjadian guna hs buruk i ni..tp laptop i xbleh detect hs i plak..so,xdapat la i nak uplod pic 2..we ol sampai 2 dalam pkul6 ptg..time 2 mangsa dah jumpa..da terbaring kat tepi sungai..tgh tunggu trak polis..so, i sempat la p tgk..*siap sempat lg brangan2 jd ahli forensic time 2..hehe*..tp i dapat tengok kaki ja la..sbb mayat 2 dah di tutup..i pun xbrani nak tgk kseluruhan sbenarnya..hehe..*2 pun brangan nak jadi ahli forensic..haha*

dalam 5 minit cam 2, trak polis pun sampai n dalam 5 mnt pas 2 plak,bomba sampai..haisyh,lambat btl bomba 2..2 la,sapa suruh xikut we ol kan?..klu x,mesti dah sampai awl..hehe

pa yg i tau,mangsa di percayai jatuh dalam pkul 11 pg..tp ptg 2 baru la org prasan..2 pun sbb anak2 mangsa ternampak slipar mangsa dalam sungai masa tengah cari mangsa. Eceli ni bkn kjadian 1st kat kg i tau..dah byk kali dah..tp kli ni ja i p tempat kjadian..org tua2 kat kg i pcaya yg sungai kat cni keras..'makan' org..xtau la sjauh mana kbenaran kan..yg pastinya i dah agak fobia nak bwk moto..mencegah lebih baik dari merawat kan? hehehe..

Lastly i nak ucapkan takziah buat keluarga mangsa terutamanya kat anak bongsu beliau,Zuraidah *kawan i masa skolah rendah dulu*..

Al-Fatihah buat mangsa...


Friday, May 21, 2010

:: en3 tuk eiji and skali lagi tuk awk ::


1st nak gtau yg i skang kat kedah..baru ja smpai pagi td..tp malam ni i berteman tau..ex-rumate i tido cni..so,i nak ucap slamat datang kpd MARDHIAH ke kg i yang aman dan damai ni..nnt i bawak u mlawat sawah padi kat cni eh? u ol yg tringin nak ktenangan, bleh la datang kg i..sure u ol xkan nyesal..hehehe...

Ok, trus ke tajuk asal,i nak cakap sumthing kat EIJI (geng karok)
Dear eiji..
Td aku dapat kol dari seseorang..time aku kuar jemput mar..aku ingat da orang nak tawar keja tuk aku..tp slah rupanya..nak tau sapa??
caller: ni nas kan? ni mak atiqah ni..
aku: mak atiqah mana eh? *dalam ati blur2..bl masa plak aku da mak nama atiqah?*
caller: dulu penah datang kL kan?
aku: haah.. *aku rasa xda plak aku bg no sesapa masa kat kL dulu..mak cik ni bkenan nak ambik aku jd mnantu ke??..cuak abis dah ni..kelu pun da*
caller: ni mak atiqah la..eiji..
aku: oh,mak eiji..*malas la nak taip sume perbualan*
hahaha..time 2 aku rasa cam nak gelak guling2..camna la aku leh lupa nama hg eiji..lg 1 aku igtkan mak atiqah..rupanya mak kpd atiqah..hahaha..
http://emo.huhiho.com
mak hg kol aku sbb dia ckp kol hg xangkat..hg mrajuk dgn dia ka? hehe..risau btl dia..aku plak xbleh nak tlg..mcm la aku dgn hg skng kan? hmm,aku harap time ni hg dah kol mak hg blk..rndu btl ngn crita2 mak hg.. =)

okeh,skang tuk awk versi ke 2..hehe
Dear awk..
hmm..sy pning la dgn awk ni..sblm ni ckp len..skng ckp len..awk yg dah xnak kwn dgn sy..sy hormat kptusan awk..so,sy jauhkan diri dari awk..skng awk ckp..
"time dah hepy...lupelah **** kan?"
awk bt sy pninglah..sy igt sy dah bt tindakan yg btul..tp len plak awk pk..jujur sy ckap,sy xda niat pun nak lupa awk..sy suka kwn dgn awk..sy senang kwn dgn awk..peninglah..bleh x awk gtau pa yg awk nak? pa yg perlu sy bt..supaya awk xpk -ve tntang sy..sedihlah awk cakap sy cam 2..huhuhu..
Sory sgt2..awk trasa sbb sy xgtau awk sy blk kdh kan? bkn sy xnak gtau..tp mcm sy ckap sblm ni,sy hrmat kptusan awk..i think dat awk dah xnak tau pun psl sy..sbb 2 sy rasa xperlu nak gtau awk..
lastly skali lg sy nak ckp, sy hargai persahabatan kita..awk baik n ntah la..complicated kan?..klu awk bc ni,sy harap awk dapat jwb suma teka teki yg awk tggl..
http://emo.huhiho.com

ok lah..mau tidur sudah..slamat malam suma..
http://emo.huhiho.com

Wednesday, May 19, 2010

:: 5 hari di UMT ::


Tik..tok..tik..tok.. *bnyi jam dulu2*.. eceli i tgh coundown nak blk kedah malam ni..pas 2 gedik i pun dtg la..nak sedih2 plak..nyampah tol..kan? kan? klu i duk kedah,sedih plak nak blk ganu. i pun xpham..

kat umah nnt mst i kena byak sabar dgn brodband i yg terhegeh2 panjat line..maklum la kat umah i gprs ja..duk kg katakan..pas 2 mesti i akan menghadapi sindrom mls on9 lg..xpa2,nnt i ayat2 ckit abang2 kat celcom 2..suh dey ol letak 3G kat kg i..agak2 dey ol akan tergoda dgn i x? hahaha.. *prasan ja lbih ko 2..*

ish,sayang plak nak tggl line yg mcm F1 ni..nak downlod lagu pun laju ja..2 yg i sedih nak blk 2.. *alasan xbleh blah ja kan?* ..hehe..

5 ari kat umt ni i dapat byk pngalaman giler..plg xbleh lupa bila we ol nyorok dalam loker..sbb we ol duk hostel scara haram je..hehe.. *sory yer abg2 n kak2 pjabat hostel* .. bl dengar ja org cek hostel,mula la glabah..sorok kasut suma, masuk dlm loker, sembunyi blakang pintu..haha..tringat blk zaman duk hostel skolah dulu..camni la..we ol duk 5 org kat blk 2 org..2 org daftar n lg 3 duk scara haram..so,we all kongsi duit la tuk byar sewa blk ni..sempit 2 memang la..tp blasah ja..nak save duit pny psal..semak 2 xpyah ckp la..haha..pas 2 we ol buat blk air cam blk air sndri..tggl sgala mcm kat dalam 2..sabun, pencuci muka..mst org2 kat umah ni tensyen dgn we ol kan?..lantak la..hahaha.. *jahat btl*

sempena i dah nak blk mlm ni, i nak ucapkan selamat mnyiapkan thesis bt kwn2 yg len..klu dgr org pjabat hostel bg salam, relex dl..jgn masuk loker lg..tggu dey ol ketuk pintu dulu..haha..n lastly nak ckp, bez la duk dgn u ol..dapat gosip2.. *nama pun pmpuan* heee~

saja ja nak tempek pic kat datran shahbandar masa i muda remaja dl


:: susahnya nak paham lelaki ::



skang kita bersiaran dari UMT tercinta..1st of ol i nak gtau yang laptop i dah ok..so,bleh la i berkarya dengan senang ati..ye lah,sbelum ni i terpaksa curi2 laptop kak tuk on9..on9 pun kejap2 ja..nak update blog n berblog walking pun xsempat {d tambah dgn line brodband kat umah cam siput b**i}..

xtau nak mrepek pa kali ni..cuma nak cakap pasal lelaki..org cakap pmpn ssh nak pham.tp i rasa llk lg susah kot..haisyh!! sapa stuju dgn i?? xpyah bt pa2..hehe~

td da org cakap kat i..
"bf sendri pun nas xbleh nak paham.."
xphm la knp beliau tersebut cakap macam 2..i pun pning ni..so,i assume yg lelaki ni ssh nak paham..bleh x cam 2?? hee~ byk benda buat i pning ni..byk persoalan..so i nak buat surat tuk beliau ni..

Dear lelaki tersebut..
1st skali sy nak ckp kat awk yg sy suka kwn dgn awk..sy harap sgt kita still bleh kwn..tp macam ssh kan? xpa la..sy akn hrgai brapa mggu kita kwn ni..
tp sy xpuas ati la..awk byk tggl tnda tny dalam kpala otak sy ni..awk tau x? ke awk bt2 xtau..ye la,bl sy tny,awk diam..haisyh! xphm btl..jwb ja la..bkn ssh pn soklan sy 2..
awk ckp sy len kat luar..awk xphm sy..sy pun nak ckp kat awk,awk pun len kat luar n sy xphm awk..tp pa2 pun sy suka la kwn dgn awk..pas 2 sy nak ckp yg awk ni da bakat dlm nasihat2 ni..awk sedar x?? klu awk xsedar,sy nak sedarkan awk la..
thankz tuk awk coz dah byk bg smangat kat sy time sy down gler2 dulu..dah bg sy smangat smula..klu x,mau bunuh diri gak sy time 2..sy sgt2 hargai..
pesanan terakhir awk..
"jaga la bf nas elok2.."
of coz la..awk pun tau camna sy syg dia kan??
hmmm..skng awk cam nak jauh diri dari sy..xpa la..sy trima..sy xkan ggu awak lg..
tp klu sy da prob lg,sy cari awk bleh?? hehehe~ tp sy sdih gak la..time sy ssah awk da,time sy dah bhgia,awk plak hilang..cam xbez la..sy ni mcm xmngenang budi plak..huhu..
persoalan terakhir awk tggl yg blom terjawab...knp awk mcm dah xnak kwn?? knp awk ckp kcewa?? sy tny awk xjwb..xphm la awk ni...ikut suka awk la..pning sy nak pk..
lg1 sy nak gtau awk,sy ni mmg kdg2 blur ckit..kdg2 la..lurus pun da gak..so,awk xpyh la nak kias2 dgn sy..sy xphm pun..kang sy bt ksimpulan sndri yg xbtl camna? cntohnya sy pk awk ni penjenayah yg plg d khendaki polis..sbb 2 awk nak lari dri sy..awk tkut sy report polis..ha,kan ssh klu cam 2..hahaha..
lastly..nice 2 know u..

ok dah abis..tp i pun xtau pa yg i mrepek sbenarnya..hahaha..spanjang i kat umt ni,i rndu sgt3x kat geng karok..rindu mau g karok smp 3 pg..guling2 kat pntai..bekfes kat kfc,mcd..mcm2 lg la..so,i nak letak pic geng karok la kli ni..time last we ol kuar sama2..berguling2 kat batu buruk..tp eiji xda la..sori yer eiji..huhu

comel kan we ol?? lalalaa~

Thursday, May 6, 2010

:: aku wanita biasa ::


cuba tuk jadi sorang yang tabah..kuat..tuk beberapa ari ni..
lupakan semua..ceriakan hidup..
namun terpaksa akur dengan prasaan sendiri..
air mata ni tumpah lagi..
kerana awak..seorang lelaki..

~aku wanita biasa~

Wednesday, May 5, 2010

:: ada apa dengan AF8?? ::

Wah!! wah!! kali ni kasi kontrobesi ckit...ada apa dengan AF8??? Yang pastinya xda i sbb i bukannya p audition pun..klu p pun blom tentu lagi dapat kan? ntah2 i peserta 1st kena tendang kuaq..ish malu 2!! mana i nak letak muka i yg cun ni klu jadi cam 2?? em,mungkin i patut letak kat germany..untung2 bleh jumpa m.ballack!! wah best 2..lagi untung klu i dapat laki mat saleh plak..mau anak2 i comel2 neh..maklum la baka baekk..hahaha..ok,i saja melalut sbb terbawa2 dgn kempen piala dnia 2010..tidak sabar sudah..team i of coz la germany.. =)

i da 1 rahsia nak gitau u ol ni..tp u ol jgn gelak tau..janji?? ok..sbenarnya i tringin gak nak join reality tv ni..hehe..tp i xda cnfident diri la..sbb 2 i xpnah lg join mana2 audition reality tv..so,i hanya mampu brangan ja la..

Ish,banyak dah membebel ni..pasal tajuk xcakap lg.. Akademi Fantasia 8 atau AF8..i rasa kali ni sambutan xmacam dulu..masa kat hostel dulu pun brapa kerat ja yg tgk..bleh bilang dgn jari..mybe sbb dah byk sgt dah..org pun dah boring nak tgk..i d antara org yg xsuka af8 ni..dah xminat apsal i nak cbuk2 post psl af8?? nak cita pa kan?? heran x?? heran?? i mmg nak bg u ol heran..hehe

Hahaha..eceli sejak balik umah ni i dah mula layan af..ye la dah xda cita pa..lagipun family i layan..so,i pun layan je la..lama2 tersangkut la plak..not bad la..xda la truk mcm i sangka dulu..bila dah tersangkut 2,of coz la i da pelajar pilihan kalbu kan..klu u ol nak tau,i sokong....
tarraaaaa....!!!!!

ADIRA!! jom AFUNDI ADIRA!!
cara2 nak mengundi adalah seperti pic di atas...i ni minat2 ja..xda la sampai nak vote2 suma ni..mahal kot! nnti abis la kredit i..i ni dah la xkeja lg..mana da duit nak topup slalu..sbb 2 i mintak tolong u ol afundi beliau ni..bleh kan?? kan?? hehehe..i suka beliau di atas ni sbb attitude beliau..slamber ja..men redah suka ati..kira xda nak kontrol2 la..pas 2 hepi go lucky..ceria ja spanjang masa..mcm i jgk..lalalaaa~ vocal..xpyh cakap la..mmg lantang abis..muka dia plak cute..i suka rambut dia..eceli td i p salon sbb nak ptong rambut cam si adira ni la..gledah suma paper, nak cari contoh nak tunjuk ke tukang gunting..alih2 salon tutup plak..kecewa btul i..xpa2,i xkan putus smangat..nanti i akan p lg..hahahaha! {gelak org jahat}..pa2 pun tahniah adira sbb dapat 3 lmpu ijau dis week!! {mcm la dia nak baca}

Em,pelajar lelaki yg i minat plak plajar yg tersingkir dis week..SHAHIR..i suka la dengan si kacak ni..sora jantan dia buat i termimpi2..{ish,over plak..} i tipu ja..sila jgn percaya..hehe..tp yg lepas biarkan lepas..so da lagi 2 si kacak yg i minat jugak..IWAN & DAUS..diskriminasi paras rupa btl i kan?? ada i kisah? tp normal la kan bl pmpn suka tgk lelaki kacak..haha

u ol yg follow blog i mesti prasan kan kli ni i bhasakan diri 'i'..bkn 'aku' mcm dulu..eceli i rasa cam gedik ckit bila ckp i ni..'gedik' itu 'seni'..dan 'seni' itu 'indah'..betul,i tak tipu..klu u ol xcaya,u ol try la gedik..sure u ol akan rasa keindahan mcm i rasa 2..tp jgn la gedik yg mlampau-lampau..nanti org meluat plak..pas 2 mula la nak salahkan i..pdahal u ol 2 yg mmg dah sah2 salah..hehe..ok,klu u ol xtau camna nak gedik dengan btul,i ada tips tuk u ol..tips nya ialah u ol layan ja movie pisau cukur..snang kan?? ok,renung2kan dan slmat menggedik..ahakz!! =)

Tuesday, May 4, 2010

:: jakun di pizza ::

ehem! ehem!! Fuh!! lama gler xupdate blog..bukannya bz..tapi virus malas tlah mnguasai diri..so,xdapat la nak mngatasi..hehe..

Ok! kepada sesapa yg xtau 2,aku nak gtau yg aku skang brada d kedah. dah brapa minggu ntah. lupa dah..rasa cam dah lama ja..skang ni tengah merehatkan otak dan fikiran..keja?? hmm..blom terpk lg..tp risau gak ni. takut2 xdapat keja..pa2 pun tawakal ja la..sesapa yg nak rekemen keja,sangat2 d alukankan..em,tp aku nak jadi bos bleh?? haha

Post kali ni nak cita psl tajuk di atas.. "jakun di pizza".. jakun dalam bahasa kedah adalah 'perak'.. sapa yg jakun 2?? haisyh,ni yg malu nak cakap ni...aku la org 2..hikhik!!

Critanya bermula bila tgh ari ni aku lunch kat pizza..wah,nampak kaya kan aku? lunch pun kat pizza..tp u ol lelaki2 kat luar cna yg dah pasang angan2 nak jadikan aku SUGAR MUMMY,lupakan ja la..sebab aku pun orang blanja..hahaha..org yg blanja tersebut adalah my senior skolah agama dulu {nama terpaksa d rahsiakan}..beliau mau lunaskan hutang spageti adiah besday taun lepas..baikkan beliau??..taun lepas punya cita pun igt lagi {sebenarnya aku yg selalu tuntut..haha} ops2!! no gosip2 ok...beliau ni dah berpunya @ dalam bhasa kasaqnya, dah da awek..

okeh! we ol p pizza kat a.star..ala yg baru bkk sebelah kfc 2..ni 2nd time aku mkan kat c2..fist dulu time cuti sem..aku makan dgn adik2 n kezen aku..tempat dia mmg cantik ah! superb wa ckap lu..!! exclusive abis la..kelainan yg buat aku jakun 2, kat meja da butang CALL, BILL, DELETE.. so,klu nak pa2 juz tekan ja butang 2..den dekat jam yg pelayan2 kat c2 pkai akan bunyi..pas 2 dey ol pun akan datang la..canggih2!! aku kagum ni..! hahaha..jakun kan aku?? xtau la suma pizza skang dah cam 2 or kat c2 ja..pa2 pun aku tetap rasa kedah dah maju..KEDAH MAJU 2010!! YEAH!!!!

Sekian saja bebelan tuk kali ni..dah lama x membebel kat cni..rasa cam skill merapu dah ilang..haisyh! susah ati betul..serabut ja rasa..hahaha