There was an error in this gadget

Saturday, January 8, 2011

:: eh,baru 2 taun??::

Salam 1Malaysia suma..

Tahniah buat football team Malaysia!! Penutup 2010 yg betul2 membanggakan..woww!! lambat gila kan aku wish? hahaha..nak buat camna my laptop buat hal plak,skrin blank. Haisyh!!menguji kesabaran betui!! okeh,bukan nak cita psl bola sebenarnya coz suma org dah ckp psl bola kan? fb,blog,paper,ckup la 2..da benda yg lebih menarik..bagi aku ja la..bg u ol,xda kena mengena kot..haha!

Sebelum 2 nak bagi amaran sikit. Entry kali ni memerlukan tahap kejiwangan yang melampau. Sesapa yg mngamalkan prinsipidup SAY NO TO JIWANG KARAT, sila tinggalkan entry ini dengan SEGERA! sekian terima kasih.

Dear awak yg paling sy sayang.. *chewah!!*

Ari ni baru cukup 2 taun kan kita kapel? Tapi rasa cam dah 20 taun! hahaha..selalu sgt gaduh. clash lg la. klu kira talak, dah lebih dari 3 ni. Dah wapa org cina buta kena pkai xtaula. Haisyh! byk btl dugaan kan? tp gaduh2 ni yg buat makin syg..heee~
Awak igt lagi x camna kita kenal? Maksud sy,sy kenal awk. Sbb awk mmg kenal sy since sem 1 lg kan? klu x,xkan awk tau suma psl sy. dgn sapa sy kwn, dgn sapa sy kapel, baju yg sll sy pkai, smpaikan kedai mkn fav sy pun awk tau! ha,nmpak sgt awk admire sy kan? hahaha. 1st time sy jumpa awk time pesta konvo sem 3. Awk p dgn kwn2 awk,sy dgn kwn2 sy. Tiba2 da sorang kakak mai kat sy ckp da org nak bkenalan *smbil tunjuk arah awk*. Sy tgk awk,awk kenyeh ja. Sy ckp kat kakak 2,suh dia ckp sndri *sy kan juai mhal*. Pas 2 awk asyik follow sy ja. Rimas tau. *ke sy yg prasan? hahaha*. Pas mlm 2,awk sll kcau2 sy. Pantang jumpa. Mintak no phone la, panggil2 la, meluat tau!! Tgk awk dari jauh pn sy dah meluat!! Haisyh!
1 sem awk kcau sy. Awk xbosan ka? xreti nak giveup? Last2 b4 cuti sem awk suh seseorang bg no phone awk kat sy. Mst awk dah mati akal kan camna nak ngorat sy? haha. Time seseorang 2 bg no awk, sy mmg kutuk gila2 la awk 2. Sy ckp playboy la, suka kcau girls la, gatai la, prasan ensem la, mcm2 lg la. Sbb time 2 sy mmg xsuka la awk ni! Tp beliau paksa sy ambik. Sy pun ambik la dgn ati yg terpaksa.
Hmm..time cuti sem tu,xtau la camna sy bleh terbuka ati ambik no phone awk n msg. Pkul 2 a.m plak 2!! Haisyh! tensyen pnya psl la ni. Sbb 2 awk sll cakap sy ngorat awk dl. Mmg sy msg dl tp awk ngorat sy dulu tau!! Sy dah tetapkan masa 1 sem tuk awk kenal sy b4 kapel. Tp bila dah kenal rapat2,sbulan ja sy dah trima awk. Ish,xtetap pndirian btl sy ni. heee~ Pas 2 sy sll curi2 skodeng awk men futsal kat court. Awk xprasan kan? Sbb awk prasan awk bez. hahaha!

Sy syg awk...walaupun kita byk beza..
Sy minat team kedah, awk minat team tganu *tp sy minat ashaari & Sharbinee tau*. Sy skong Germany, awk skong Argentina. Sy suka Chelsea, awk suka Arsenal. Dulu sy skong arsenal gak sbb tiru awk. Tp bila arsenal asyk kalah,sy skong chelsea plak. Skang chelsea plak down,aa..aa..aa..nak skong arsenal blk bleh? lalalala~ Tp kita sama2 skong team MALAYSIA!! MALAYSIA BOLEH!! Yeahh!!

Sy suka awk...walaupun awk ckp sy suka bletiaq...
Besa la org utara kan. Dah sinonim dgn sifat suka bletiaq. Tp sy rasa awk lg kuat bletiaq. Sbb awk penah bletiaq kat sy dari UMT smp NR Cafe sbb sy lambat trun nak kuaq berbuka. Mst awk xprasan kan? Fuh!! awk xpenat ka ckp lama2. Bulan posa plak 2. Lalalaa~

Sy cinta awk...walaupun awk xromantik...
Lgpun sy mmg xsuka jiwang2 karat ni. Skali skala bleh la. Penah awk kol sy tgh2 malam. Awk ckp tjaga n den tringat sy. Oh,sweetnya!! Xkisah la sy kol awk time tido xpernah berangkat even kol smp 56x! huh!! Tp awk sll bkorban tuk sy n buat sy terharu. Oh,bahagianya!

Sy tetap pilih awk...walaupun awk penah buat gol sendri..hahaha!
Tp sy xkisah pun. Camna sy bleh minat Asraruddin even beliau penah buat gol sendri time lwn Indon, cam 2 gak sy bleh trima awk. Sy xkisah pun psl gol tu even sy selalu perli2 awk. Saja nak gurau2 manja. Hope awk pun xkisah. Fair la,awk pun sll gelakkan sy. Whatever is, sy bangga dgn awk coz berjaya sarung jersi UMT. Tp klu dpt sarung jersi Kedah lg bangga. 2 blom Msia lg.

Ok la, dah rasa cam pnjang ja ni. Jap lg mau dting..ahakz!

p/s: btui la org ckp. Jgn terlalu benci org,nnt kita akn syg. So,klu suka seseorng,bencilah dgn spenuh ati. Mn tau nnt akan dpt. hahaha!

12 comments:

  1. weh! muka korang dalam gambar ni macam lebih kurang jeeee :D

    fuiyoooooo jodoh kuat ni.. semoga sampai jinjang pelamin weh. nanti jemput aku okay? heee :D

    ReplyDelete
  2. aku bca abis kot...so aku jiwangla ni???hahaha...

    ReplyDelete
  3. hahahha...happy anniversary!!!!
    xdak button "like" ka kat sini..??? hehehehhe
    selamat berdating...!

    ReplyDelete
  4. molmolla: yaka?? xsama kot sbb dia xencem..hakhak!

    cahayakmliaan: hahaha..byk yg dah edit2 ni sbb rasa cam geli sgt..ni pun dah rasa jiwang..hee~

    inilahaku: hahaha..lbh kurang la..

    kakillianahidayah: sila ke fb utk "like"..hehe..

    prettyrain: tq..hehe

    ReplyDelete
  5. aku ade time dia mtak no phone hg kt konvo tu...hehehehe
    moga korg kawen cpat2...ngeeeee
    (^fi_za^)v

    ReplyDelete
  6. fiza: hg igt lg pristiwa 2? haha..bab2 kwen kena encik amang ali kat bwh 2..

    cikabangsyg:apa? xmo ngaku la 2..haha

    ReplyDelete
  7. amang ali malu la tu...aku igt lg...muka dia tsengih2 cm kerang busuk bila akak tu tunjuk dia yg mitak no. tpon nas...hahahahahahha

    ReplyDelete
  8. aku nak pi mid valley ngan fiza esok...
    nak ikutt?
    hehe.

    ReplyDelete